Ollie is Pientje lampreitje 16232

 

Ras: Konijn
Geslacht: Ram
Geboortedatum: 04-05-2019
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 17-08-2019: het werd zo langzamerhand tijd voor een eigen naam en bij dit manneke is gekozen voor Ollie! Met een nieuwe naam was het ook tijd voor nieuwe foto’s, kijk eens hoe mooi hij al is geworden:

Pientje lampreitje 16232 (vertaling: Pientje is het moederkonijn, lamprei betekent jong konijntje en de cijfers is het nummer waar het diertje onder geregistreerd staat) is een schattig wildkleur konijntje, een rammetje met geboortedatum: 04-05-2019. Moeder is een middelgroot konijn en de vermoedelijke vader ook.

Mama Pientje is gevonden op het terrein van ’s HeerenLoo in Julianadorp, samen met 3 andere konijntjes (mannen) en tja, dan is het 3x raden naar het resultaat. Op 4 mei was het zover, er waren maar liefst 6 kleine konijntjes geboren! Gelukkig mochten ze in gastopvang om veilig groot te groeien en vooral heerlijk sociaal te worden. Er is veel tijd en energie in gestoken en het resultaat is hartverwarmend. In de begeleidende info staat het volgende: ze zijn erg nieuwsgierig en ondernemend. Elke dag hebben ze hun ‘gekke 5 minuten’ en sjezen ze door het hok en ren, inclusief gekke sprongetjes. Speciaal voor dit konijntje kunnen we vermelden dat het een zeer behendig konijntje is, en dat mag u letterlijk nemen. Springen, klimmen, hij beheerst het allemaal en gaat dan graag op avontuur. Iets om rekening mee te houden voor de te bouwen konijnenren.

In recordtijd zijn mama Pientje en de 3 voedsters geplaatst, voor de mannen zijn we nog op zoek naar een goed thuis. Voor castratie zijn ze nog te jong, dat kan gemiddeld vanaf 5 maanden leeftijd. Een konijn is een sociaal dier dus het is wel de bedoeling dat ze in de toekomst gaan samenwonen met een konijnenmeisje, 2 rammetjes bij elkaar is eigenlijk altijd het recept voor vechten, niet doen dus.

Heeft u voldoende tijd, ruimte en goede verzorging? Kom kennismaken; u bent welkom!