Noby: ben er helemaal klaar voor

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster (vrouwelijk dier)
Geboortedatum: niet bekend
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren:

Bijzonderheden:

Noby is een leuk zwart wit konijntje, middelgroot, een voedster, leeftijd onbekend. Ze is gevonden op het terrein van Noorderhaven met een open abces en een oogbeschadiging links, kortom in trieste conditie. Het advies van de dierenarts: eerst aansterken en wond goed schoonhouden, later het abces chirurgisch laten verwijderen. Zo gezegd, zo gedaan.

 

 

 

 

De eerste week van september is het abces verwijderd en voor een goed herstel is Noby een poosje gezellig in gastopvang gegaan. Nu de hechtingen er uit zijn is het alleen nog een kwestie van tijd voordat alle haartjes weer mooi zijn aangegroeid, niets staat een gezonde toekomst in de weg.

De lieverd heeft alle behandelingen keurig doorstaan, bleef telkens netjes zitten, ook als het soms niet zo prettig was. Grote complimenten dus. Het is een gezellig dier, aandacht, aaien, een lekker hapje alles is welkom. Hoewel het onbekend is hoe ze op soortgenoten reageert, vindt ze het vast gezellig om met een zachtaardige vriendelijke konijnenman samen te wonen, een voedster als vriendinnetje is ook bespreekbaar. Natuurlijk inclusief voldoende bewegingsruimte, goede verzorging en veel aandacht. Bent u de juiste match? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren