Miko en Dorien: horen bij elkaar!

Ras: Konijn
Geslacht: voedster en rammetje
Geboortedatum: 09-07-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zijn een setje!

Bijzonderheden:

Update 16-06-2017: Dorien bleek last te hebben van haken op de kiezen waardoor ze moeilijker haar brokjes kan eten. Inmiddels is ze door de dierenarts daarvoor behandeld, het kan een terugkerend probleem zijn. Belangrijk om goed in de gaten te houden of ze nog goed kan eten, zo niet dan zal ze opnieuw door de dierenarts behandeld moeten worden. Heel vervelend maar die haken hebben de neiging om terug te groeien…

15174-miko-en-15175-dorienMiko is een mooi zwart wit voskonijntje, een gecastreerd rammetje met geboortedatum: 09-07-2012. Hij is samen met zijn levenspartner Dorien vanuit Sabine’s Cavia Opvang naar ’t Schuthok gekomen om via ons een nieuw baasje te vinden. We stellen Dorien ook gelijk even voor: bij poezen zouden we de vachtkleur ‘schildpad met wit’ noemen, een beetje (licht) rood gemengd met zwart en wit. Zoals de naam al doet vermoeden is het een voedster met dezelfde geboortedatum als Miko: 09-07-2012. De dieren wonen samen en kunnen het goed met elkaar vinden.

15175-dorienDorien heeft een licht gehandicapt voorpootje zodat ze een beetje bijzonder loopje heeft maar daar geen hinder van ondervindt. Sprintjes trekken gaat prima! Ze zijn gewend aan het buitenleven, wel met voldoende ruimte, een veilig hok om in te schuilen én goede verzorging. In het contact met mensen zijn ze nog een beetje onwennig. Voor kleine kinderhandjes daardoor minder geschikt. Natuurlijk prima als u samen met uw kind(eren) stapje voor stapje Miko en Dorien leert vertrouwen te geven, mag in combinatie met lekkere hapjes, en u geniet van gezellig konijnen houden.

15174-mikoU heeft voldoende ruimte en tender loving care? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

 

 

 

Sponsoren