Knijn: mijn huis is mijn domein

Ras: Konijn
Geslacht: Rammetje (mannelijk dier)
Geboortedatum: 14-06-2012
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: niet bekend

Bijzonderheden:

Knijn is een leuk bruin-grijs klein middelgroot konijntje, zijn geboortedatum is 14-06-2012. Het diertje was overgenomen van een eigenaar die er niet langer voor kon zorgen en zat bij de nieuwe eigenaar in een kinderrijke omgeving. Keurig met veilig schuil(nacht)hokje en grote ren om lekker te kunnen bewegen, niets mis mee en de eerste paar weken ging alles ook prima. Heel langzaam kwamen er minder goede berichten: Knijn was soms niet zo aardig?!

Meneer was zich in de loop der tijd heerlijk thuis gaan voelen en had bedacht dat zijn speelparadijs de moeite waard was om te verdedigen, het was immers zijn territorium. En hoewel Knijn daar zeker een punt in heeft vanuit zijn konijnenstandpunt gezien, is het natuurlijk niet handig als je ook kleine kindjes bij de verzorging wilt betrekken. Voor beide partijen was herplaatsing een verdrietige maar verstandige keus.

Waarschijnlijk heeft hij zijn leven lang solitair gewoond, dat heeft niets met zijn territoriumgedrag te maken maar in het kader van: konijnen zijn sociale dieren is het samenwonen met een andere konijntje gewenst én een uitdaging. Vanzelfsprekend moet Knijn dan nog wel gecastreerd worden, jonge konijntjes is niet de doelstelling van ons asiel. Leuk weetje: hij is gewend aan een wc-tje! Super handig met schoonmaken.

U ziet de uitdaging en heeft de ideale leefomstandigheden? Kom kennismaken; u bent welkom!