Bugs en Bunny: vriendjes voor het leven

Ras: Konijn
Geslacht: Ram gecastreerd en voedster
Geboortedatum: 04-07-2017 en 11-10-2013
Gecastreerd: ja Bugs
Kan met andere dieren: ja samen met Bunny

Bijzonderheden:

Bugs en Bunny, een leuk setje konijnen! Bugs is een grijs halflangharig konijntje, een kleine middelmaat met geboortedatum: 04-07-2017. Het is een rammetje (mannelijk dier), inmiddels gecastreerd. Bunny is een bruin wit hangoorkonijntje, een voedster (vrouwelijk dier), middelgroot formaat met geboortedatum: 11-10-2013. De dieren zijn in het asiel gekomen wegens persoonlijke redenen van de eigenaar. Eerst woonde Bunny alleen, later kwam Bugs er bij als ‘vriendinnetje’ voor Bunny, maar Bugs bleek een rammetje te zijn. Het verklaarde ook het nestje dat ineens te zien was. Volgens de informatie zouden de dieren daarna niet meer bij elkaar geweest zijn, alleen tijdens het vervoer naar het asiel. Nu hebben konijnen de reputatie om snel te zijn, voor alle zekerheid toch maar 35 dagen (draagtijd) afwachten…

En ja hoor, een paar dagen later lag er tot onze verrassing een nestje in het verblijf van Bunny met 3 schattige babykonijntjes. De hele familie (nou ja, behalve Bugs) mocht gezellig in gastopvang, het leverde prima gesocialiseerde en gezellige konijntjes op. De kleintjes hebben hun warme mandje gevonden, nu is het tijd voor mams en paps. In de tussentijd is Bugs keurig gecastreerd en kunnen ze weer samenwonen, alleen dan zonder risico op nageslacht.

Ze zijn een leven als binnenkonijn gewend, daar is op zich niets mis mee maar met de zomertemperaturen is het wennen aan een leven buiten ook een optie. Voldoende ruimte is het allerbelangrijkst dus niet alleen leven in een hok(je) maar lekker los kunnen rennen, malle konijnensprongen maken enz.  Natuurlijk inclusief liefdevolle aandacht en goede verzorging. Helemaal passend in uw leven en woonsituatie? Kom kennismaken, u bent welkom!