Bugs en Bunny: happy together!

 

Ras: Konijnen
Geslacht: Voedster en Ram
Geboortedatum: 04-04-2014
Gecastreerd: ja Bugs
Kan met andere dieren: worden samen geplaatst

Bijzonderheden:

Bugs en Bunny, 2 leuke konijnen zoeken samen een nieuw thuis! Bugs is de heer des huizes, gecastreerd met geboortedatum: 04-04-2014 en Bunny is mevrouw Konijn, eveneens met geboortedatum: 04-04-2014. Voor wie nieuwsgierig is: Bugs is degene met een langere haren. De dieren zijn als jong konijntje aangeschaft en het manneke is keurig gecastreerd om veilig een leuk setje te vormen. Jarenlang was er geen vuiltje aan de lucht, ze leefden gezellig buiten met een veilig hok en ruime ren. Alleen omstandigheden kunnen veranderen en heel langzaam moest men toegeven dat de tijd begon te ontbreken om de dieren goed te verzorgen, iets wat natuurlijk wel de bedoeling is. Een keuze voor herplaatsing in het belang van het dier.

Net in het asiel zijn ze nog een beetje onwennig. Gelukkig hebben ze steun aan elkaar. Qua verzorging geen uitzonderlijke eisen, gewoon goed konijnenvoer, af en toe groente of fruit, vanzelfsprekend voldoende vers hooi en schoon drinkwater. Hoewel ze geen toiletje gewend zijn, doen ze wel keurig hun behoeften in één kant van het hok. Ruimte, ja dat hebben ze wel nodig, om heerlijk een sprintje trekken, malle sprongen te maken, het ware konijnenleven. Klein aandachtspuntje: Bugs is best atletisch met hoge sprongen, u dient de omheining van de ruimte hoog genoeg te maken om ontsnappen te voorkomen.

Kindjes gewend en lief in de omgang. Niet schrikken, in de info staat dat Bugs aan je vinger likt, dit is dus geen bijten. Bunny kan soms wat brommerige geluiden maken, ook hier geen agressie. Gewoon 2 leuke konijnen. U heeft belangstelling? Kom kennismaken; u bent welkom!