Bella en Rubi: we hebben een setje!

Ras: Konijn
Geslacht: Voedster en ram
Geboortedatum: 01-04-2016 en 01-08-2016
Gecastreerd: ja, Rubi
Kan met andere dieren: ja, met Bella

Bijzonderheden:

Rubi is een schattig roodoog Pooltje, een rammetje (mannelijk dier), en sinds kort gecastreerd. Dankzij de tatoeage weten we zo ongeveer zijn geboortedatum: 01-08-2016. Samen met een aantal roodoog Pooltjes is hij in het asiel gekomen wegens privé omstandigheden van de eigenaar.

Bella is een leuk klein-middelgroot konijntje, grijs bruin, een gecastreerde voedster (nee, is geen typfout) met geboortedatum: 01-04-2016. Ze heeft bij haar eigenaar een tijdje gezellig samengewoond met een rammetje, helaas overleed het andere konijntje. Daarna geprobeerd te matchen met een ander rammetje met dramatisch resultaat: Bella zag het totaal niet zitten en beet hard van zich af. Tja, ook konijnen hebben zo hun voorkeur. Er is nog een poging gedaan om haar te matchen met 2 voedsters, helaas ook geen positief resultaat. Uiteindelijk gekozen voor herplaatsing in de hoop dat ze langs deze weg wel haar forever love gaat ontmoeten. En voila, het is gelukt!! (Nu nog een baasje.)

Samen met Rubi gaat het helemaal goed, vrienden voor het leven om het zo maar eens te zeggen. Bella is een leven binnenshuis gewend en is nu in het verblijf met andere konijnen. Dat is niet speciaal verwarmd, wel geïsoleerd. De overgang naar een buitenleven is met vrieskou iets teveel van het goede. Dat komt wel als de lente inzet.

Voldoende ruimte, goede verzorging, hooi, konijnenbiks en af en toe een lekker hapje verse groente, natuurlijk samen met Rubi, het leven kan zo mooi zijn. Bent u enthousiast? Kom kennismaken, u bent welkom!