Kobus en Rinus: moeder en dochter!

 

Ras: Cavia
Geslacht: Zeugjes
Geboortedatum: zie info
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: horen bij elkaar

Bijzonderheden:

Kobus is een licht bruin cavia’tje, een US Teddy, geboortedatum: 15-09-2016. Ondanks de naam is het een zeugje (vrouwtje) en de moeder van Rinus. De vorige eigenaar had iets met mannen-namen zullen we maar zeggen. Reden van afstand: verhuizing en niet langer de mogelijkheid voor een goede verzorging. Rinus en Kobus wonen samen en zijn dus ook samen op zoek naar een nieuw thuis.

Rinus is een bruin-zwart cavia’tje, ook een zeugje met geboortedatum: 15-11-2016.

De cavia-hobby is ooit begonnen met Uk, een cavia alleen, daar moest een maatje bij. Dat werd Kobus, als klein cavia’tje aangeschaft. Alleen bleek Kobus een verrassing in petto te hebben: onverwacht voor de eigenaren was er ineens kleine Rinus. Uiteindelijk is dochter Rinus bij mama Kobus opgegroeid en is Uk altijd alleen gebleven. Dat wil zeggen, tot kort geleden, ze woont nu gelukkig samen met 2 andere cavia’s bij een lief baasje 🙂

De diertjes zijn heel gezellig samen, aaien en oppakken zijn ze niet echt gewend en vinden ze dus erg spannend. Inmiddels zijn de nageltjes keurig geknipt, ging best goed al was dat natuurlijk ook erg onwennig zo in een nieuwe omgeving met vreemde? in ieder geval onbekende mensen. Ze smikkelen van hun hooi en brokjes, ook een beetje andijvie, paprika enz. gaat er prima in.

U heeft een beetje geduld om hun vertrouwen te winnen en kunt de dames een goed thuis bieden? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren