Knabbel en Babbel: ook wij zijn een setje!

 

Ras: Cavia’s
Geslacht: 2 Beren
Geboortedatum: 22-07-2018
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja, samen plaatsen!

Bijzonderheden:

Knabbel en Babbel, broertjes en beide cavia gladhaar, geboortedatum: 22-07-2018.

Knabbel is het zwart witte mannetje, Babbel heeft ook een beetje bruin in zijn looks. De aanleiding van hun komst in het asiel is verdrietig: nooit verwacht maar een gezinslid bleek heftig allergisch te reageren. Twee weken volgehouden maar helaas, er moest een keuze gemaakt worden.

De diertjes waren echt gezellig huisdier, gewoon in huis gehouden en kregen (krijgen) speciale caviabrokjes met extra vitamine C maar ook geregeld wat groen voor de gezonde vitamientjes. Natuurlijk altijd ruim hooi aanwezig en voor de dorst gebruiken ze keurig het bedoelde drinkflesje.

In het asiel zijn ze duidelijk onder de indruk van alles, iedereen en alles nieuw en onbekend, het valt ook niet mee. Kleine stapjes, de cavia’s Aboe en Balou waren in het begin ook niet zo dapper en zijn inmiddels veel meer gewend. Knabbel en Babbel zijn ook nog maar ukkepukkies, 10 weken oud, het leven is net van start gegaan.

Heeft u een beetje geduld, liefde en veel goede verzorging met ruim verblijf? Kom kennismaken; u bent welkom!

Wilt u meer informatie over de verzorging van cavia’s? Neem eens een kijkje op de site van de LICG: https://www.licg.nl/media/2043/cavia_bijsluiter6_24t.pdf

Heeft u een warm plekje voor dit leuke stel? Kom kennismaken; u bent welkom!