Cavia’s Weeby, Hippo, Mila en Pluis!

 

Ras: Cavia
Geslacht: 3 zeugjes en 1 beertje
Geboortedatum: 24-05-2018, 06-08-2018 (2x) en 19-08-2018
Gecastreerd ja Hippo het beertje
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

4  Cavia’s zijn op zoek naar een nieuw liefdevol thuis! We stellen ze graag één voor één aan u voor, maar hopen op een plaatsing voor alle 4 gezellig samen. Reden van komst in het asiel: verdrietige privé omstandigheden van de eigenaar.

Laten we met Hippo en Pluis beginnen, broer en zus. Hippo is een cavia shelty, chocoladebruin. Het is een beertje (mannetje) keurig gecastreerd met geboortedatum: 06-08-2018. In de informatie staat hij als volgt omschreven: Hippo is een echte man, hij laat graag aan de dames zien dat hij een stoere jongen is. Mensen vindt hij een beetje spannend maar een lekker hapje doet wonderen.

Pluis is een cavia tessel in de kleur blond. Het is een zeugje (vrouwtje) met het zal u niet verbazen dezelfde geboortedatum als Hippo: 06-08-2018. Het is een lief dier, ze komt graag bedelen voor een lekker hapje (ook bij haar gaat de liefde door de maag).

 

Mila is een cavia coronet, rood wit, ook een zeugje (vrouwtje) maar met geboortedatum: 24-05-2018. Net als Pluis een lief dier, duidelijk mensenhanden gewend. Mila is echt een knuffel, vindt (bijna) alles goed.

 

 

Weeby is een cavia lunkarya in de kleur zwart. Het is een zeugje (vrouwtje) met geboortedatum: 19-08-2018. Oppakken vindt ze erg spannend, dan neemt ze een sprintje maar eenmaal op schoot kan ze erg genieten van een kriebelsessie, heel schattig.

Alle caafjes eten uit je hand (letterlijk). Ze zijn geen drinkflesje gewend, wel een waterbakje in het verblijf. Naast Selective cavia brokjes en ruim hooi kregen ze ook veel groente voor de broodnodige vitamientjes. Een kleine opsomming: 2x per dag paprika, witlof, spinazie, komkommer, peterselie, wortel, tomaat, andijvie bleekselderij en soms een beetje mais.

Wilt u meer weten over de verzorging van cavia’s in het algemeen of over hoe groot het verblijf moet zijn? Zie https://www.licg.nl/media/4072/cavia_bijsluiter6_31t.pdf

Cavia’s zijn sociale dieren en worden dus niet alleen geplaatst. We hopen op een plaatsing van alle 4 cavia’s bij elkaar, ze kunnen het prima vinden samen. Eventueel is 2 om 2 bespreekbaar waarbij de voorkeur uitgaat naar Hippo en Pluis bij elkaar te houden. Met de lange haren vragen ze iets meer verzorging om te voorkomen dat pijnlijke klitten ontstaan.

De eerste dagen in het asiel vonden ze alles heel erg spannend, inmiddels horen we een blij gefluit als richting het verblijf gaan en raken ze steeds meer aan ons gewend. Staat u in de startblokken? Kom kennismaken; u bent welkom!