Ukkie: het leven is spannend…

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 05-03-2006
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Ukkie is een knappe wit-zwarte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 05-03-2006. Altijd een verdrietige situatie als door overlijden een nieuw baasje gezocht moet worden, en dat terwijl Ukkie zich niet bij iedereen en overal thuis voelt. Dat maakt het extra lastig. Bij zijn baasje woonde hij samen met nog een kat, maar een goede match was het niet. Eigenlijk was Ukkie een beetje bang voor zijn huisgenootje. In de kattenkamer houdt hij zich ook graag op de achtergrond om geen aandacht te trekken. Hij zou graag als single kat de volle aandacht willen, of bij een zachtaardig ander katje, dat is best bespreekbaar.

Voor onbekende mensen is Ukkie terughoudend en toch ook wel afwijzend. Is er een vertrouwensband, dan is het eigenlijk een heel vriendelijke kater. Bij één van onze vrijwilligers is het gelukt om heerlijk samen te knuffelen. Wat daaraan vooraf ging is een half uur proberen om hem op een rustige manier op te tillen. Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat hij een beetje tijd nodig heeft om te wennen. Bij zijn baasje was samen languit op de bank een filmpje kijken zo af en toe een prima bezigheid. Ook kwam Ukkie graag buiten, had daarbij een kattenluikje tot zijn beschikking. Samen met honden is niet bekend en de drukte van een gezin met kinderen laat hij liever aan zich voorbij gaan.

In huis stonden kattenbakken, meestal werd alles keurig buiten gedaan. Met urinecontrole bleek dat er behalve struviet (blaasgruis) ook veel bacteriën in de urine aanwezig was, tijd voor actie. Eerst een kuurtje antibiotica en nu blaasgruisdieet (Royal Canin S/O) om te zorgen dat de problemen weg blijven. Geen bezwaar wat Ukkie betreft, heerlijke brokjes.

Kijkt u iets verder dan de gezellig voor-aan-staande katten? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren