Tobias: knuffelen is toekomstmuziek

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 13-03-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Tobias is een knappe rood cyperse kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 13-03-2012. Weken geleden werd hij gevonden. Opvallend was zijn rechter achterpootje waarmee hij mank liep en duidelijk verdikt was. Bij de dierenarts werd een röntgenfoto gemaakt, gelukkig geen breuk, wel behoorlijke ontsteking. Met medicatie, antibiotica en pijnstilling en behandeling tegen vlooien en teken (en wormen) kwam hij in opvang. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld, wel zijn vinder/verzorger waar hij zo af en toe kwam eten. Daar bleek ook dat Tobias geen huiselijke huiskat is, schuw ging hij zijn eigen weg, contact met mensen was (is) niet zo zijn ding.

Zijn pootblessure is keurig genezen, alleen werd tijdens de urinecontrole behoorlijk veel blaasgruis gevonden (struviet). De eerste 6 weken heeft hij dieetvoer S/D gehad, nu staat hij op onderhoudsdieetvoeding Royal Canin S/O. Het blaasgruis is daarmee onder controle en is dus voor de rest van zijn leven noodzakelijk. Na weken in een hokjesverblijf te hebben gezeten is hij waarschijnlijk blij met meer ruimte in de open kattenkamer. Waarschijnlijk want om eerlijk te zijn zien we hem meer niet dan wel. Tobias houdt zich schuil in de krabpaal en heeft een uitstraling waardoor je als vanzelf afstand houdt. Zijn leven is ’s nachts, als de mensen weg zijn. Andere katten zijn geen probleem, al heeft hij soms wat moeite met dominante katers. Gelukkig is hij keurig zindelijk.

Genieten van menselijk contact, zover zijn we (nog) niet. Misschien dat het in de toekomst beter gaat, misschien blijft hij altijd afstand houden. Heel goed mogelijk dat hij minder positieve ervaringen heeft gehad met mensen, het kan ook zijn dat hij als jong katje te weinig in mensenhanden is geweest. Heeft u geen grote verwachtingen en gaat u van Tobias houden zoals hij is? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren