Tjamo: zoekt het buitenleven

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-04-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Tjamo is een prachtige zwart witte kater, inmiddels gecastreerd, geschatte geboortedatum: 04-04-2012. Heeft u zijn blauwe ogen gezien? Betoverend vindt u ook niet? En ook het zwart is niet simpel zwart maar lijkt een zilveren ondergrond te hebben. Nu zegt uiterlijk natuurlijk niets over innerlijk en met huiskatten is dat laatste ook belangrijk. Tjamo is afkomstig uit een groep katten gevangen met een vangkooi en heeft vooralsnog besloten om geen contact te maken, zich niet te laten aaien en gewoon niet sociaal naar mensen te zijn. Of dat gaat veranderen? We durven het niet te voorspellen. Om teruglopen naar het oude zorgadres te voorkomen zal hij niet in de binnenstad van Den Helder geplaatst worden.

Voor Tjamo zou het een goede oplossing zijn als hij weer mag leven als vrije buitenkat inclusief verzorging en goede, oplettende zorg. Boerderij, manege of iets dergelijks. In ruil voor een fantastisch kattenleven belooft hij alle muizen schrik aan te jagen, iets dat op veel buitenplaatsen meer dan welkom is. Andere katten zijn geen probleem, kattentaal begrijpt hij. De omgang met honden en/of kinderen is niet bekend. Gezien zijn gedrag zal hij eerder kiezen voor vlucht dan voor een verdedigende houding, maar een kat in het nauw… (maakt rare sprongen).

Er is wel een complicerende factor voor het buitenleven: urinecontrole gaf de diagnose blaasgruis, geen struviet maar calcium oxalaat. Dat betekent echt alleen Royal Canin S/O brokjes. Heeft u de perfecte woonomgeving voor deze knapperd of ziet u toch een toekomst als huiskat en u stelt geen eisen? Kom kennismaken; u bent welkom!

P.S. zoals u op de foto’s kunt zien heeft hij last van tranende oogjes, links meer dan rechts. Het advies zou zijn om het te zalven maar behalve de ene keer dat hij onder narcose was voor castratie is het niet gelukt om zo dichtbij hem te komen, laat staan met een tubetje oogzalf…

Sponsoren