Tibo: eindelijk in de schijnwerpers!!

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 03-04-2004
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 21-06-2017: nieuwe foto van Tibo!

15111-tibo-zuidstraatTibo is een leuke cypers witte kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-04-2004. Half maart werd hij gevonden, ontzettend triest: uitgedroogd, onder de vlooien en heel erg mager. Een verhaal van ‘het had niet langer moeten duren’. Al snel werd opgemerkt dat hij relatief veel water dronk, het waterbakje was telkens verdacht snel leeg. Voor nader medisch onderzoek moest hij eerst een beetje aansterken, daarna volgde bloedonderzoek en niet verrassend kwam de uitslag: verminderde functie van de nieren. Gelukkig is er nierdieet, geen geneesmiddel maar het stopt wel het proces van achteruitgang. Daarnaast wordt het proces ondersteund door elke dag een tabletje Fortekor.

15111-tibo1Bij binnenkomst bleek Tibo erg verkoudend te zijn, waarschijnlijk als gevolg van de slechte fysieke toestand. Antibiotica mag alleen voorgeschreven worden in een bepaalde volgorde maar met de 1e keus medicatie werd geen verbetering gezien. Ook de 2e keus antibiotica leverde weinig tot geen resultaat op waarna besloten werd om de bacterie op kweek te zetten zodat bekeken kon worden of en waarvoor het eventueel resistent is en welk middel de juiste keus zou zijn. Met een uitslag van resistent voor Doxycycline en Amoxicilline was de keus voor het juiste middel snel gemaakt en hoera, Tibo werd beter!!

15111-tiboTijdens dit hele verhaal heeft hij ook een gebitsbehandeling gehad, laten we zeggen dat er sprake was van ernstig achterstallig onderhoud (understatement). De tandjes en kiesjes die hij heeft mogen behouden zijn nu weer fris en schoon, de brokjes gaan smakelijk naar binnen. Met dit alles is het bewonderenswaardig hoe lief en vriendelijk deze kanjer in de omgang is, echt heel bijzonder. Inmiddels is hij aan het wennen in de open kattenkamer, eindelijk een beetje meer ruimte om de pootjes te strekken en een beetje buitenlucht op te snuiven.

15111-tibo-10We zijn voor hem op zoek naar een gezellig, liefdevol warm mandje. De speciale brokjes en medicatie zijn blijvend noodzakelijk. We geven u graag alle informatie over de kosten. Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren