Rocco: ‘het komt me zo bekend voor hier…’

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater gecastreerd
Geboortedatum: 14-06-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

14615 Rocco (1)Rocco is een knappe gecastreerde kater in blauw-cypers met crème wit. Zijn geboortedatum is 14-06-2008. Als u het gevoel heeft dat u hem eerder heeft gezien, dan is het antwoord: ja, dat klopt. Eind vorig jaar kwam hij voor afstand in het asiel en na een poosje geduld hebben werd hij geplaatst. Aan inzet en liefde heeft het niet gelegen, dat was prima op orde. Alleen kon Rocco niet overweg met de al aanwezige kater. De poes ging wel, niet altijd even zonnig maar ook geen slaande oorlog. Met de kater was het telkens hommeles. In het asiel woont hij in de open kattenkamer wel samen met andere katten maar eigenlijk is dat niet te vergelijken met een woonsituatie waar territoriumgevoelens een rol kunnen spelen. Ook katten hebben zo hun voorkeuren, het blijft lastig in te schatten. De katten die hij buiten tegenkwam waren geen probleem.

Niet alleen de onenigheid in huis was een probleem, van puur unhappy zijn gebruikte Rocco de kattenbak niet zoals het hoorde. Hij is bekend met blaasgruisdieetbrokjes, toch is voor alle zekerheid de urine nagekeken. Dat leverde geen nieuwe inzichten op, alles was in orde. Het was een situatie van en – en want ook de kattenbak werd keurig gebruikt en ontlasting werd altijd op de goede plek gedaan, daar was geen twijfel over. Het advies voor een plaatsing met goede afloop is een huishouden waar hij single-kat mag zijn en niet hoeft te delen met soortgenoten.

Een duidelijke voorwaarde is de mogelijkheid voor naar buiten kunnen, van een leven als binnenkat wordt Rocco echt niet gelukkig. Hij kan wat pittig uit de hoek komen, heeft zo gezegd een eigen willetje maar met een consequente begeleiding is er prima mee te leven en is het ook vooral een heel gezellig aanwezige kater. Bij iets oudere kinderen is bespreekbaar. De hond van de buurvrouw was geen probleem, of een eigen hond in huis ook succesvol is is niet bekend.

U bent op zoek naar een beetje eigen karakter en dieetbrokjes (Royal Canin S/O) zijn geen probleem? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

 

Sponsoren