Rob: best een beetje bijzonder

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 09-02-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Rob is een zwarte kater, gecastreerd met geboortedatum: 09-02-2012. Hoewel het een spannende keus was, had iedereen goede hoop in een gelukkig samenzijn toen Rob geplaatst werd. Dat gelukkig samenzijn werkte prima als we het hebben over de kat en zijn baasje, alleen de match met de al aanwezige katten was niet aanwezig. Sterker nog, naarmate Rob zich meer thuis ging voelen, ging het steeds slechter en was het eigenlijk niet leuk meer. Met heel veel verdriet maar in het belang van de andere katten moest er een beslissing genomen worden, gewoon heel triest.

Nu is Rob niet zomaar een kat, het is een BIJZONDERE kat. Tijden geleden werden we gebeld over een zwerfkat met allemaal wonden. Omdat hij niet braaf in een vervoersmandje ging, werd de vangkooi ingezet en inderdaad, hij had dringend medische zorg nodig. Een kuurtje antibiotica, pijnstilling en goede zorg had het gewenste resultaat en langzaam werd het weer een knappe kat. Natuurlijk werd hij ook gecastreerd. Hoewel hij voor sommige mensen stiekem best vriendelijk was, konden we niet zeggen dat hij erg toegankelijk was en werd gekozen om hem weer uit te zetten. Wat schertst onze verbazing dat we een jaar later, zo ongeveer dezelfde tijd, een melding kregen van een zwarte kater met verwondingen?! Het zou toch niet? Jawel, het was hem wel!  Natuurlijk opnieuw goede zorg ingezet en gelukkig opnieuw een goed resultaat. De vermoedelijke oorzaak is littekenweefsel wat onder invloed van temperatuur en weer ‘gaat werken’, hierdoor ontstaat irritatie en met krabben e.d. ontstaan wonden. Terug als buitenkat was geen optie meer maar ja, nog steeds was hij afstandelijk naar onbekenden en daardoor niet zo eenvoudig plaatsbaar.

In de open kattenkamer had hij min of meer zijn plekje gevonden. Toch ook hier na verloop van tijd ging hij zich wat overheersend opstellen naar de andere katten. Zouden we het aan Rob kunnen vragen, dan zou hij heel graag als single kat wonen. Geen mensen hoeven delen, helemaal voor hem alleen, jippie. Aan zijn voorgeschiedenis heeft hij littekens overgehouden, letterlijk. Om te voorkomen dat hij zichzelf beschadigt heeft hij soms een rompertje nodig, niet altijd, soms alleen uit voorzorg. Zijn linker oor is een zogeheten ‘bloemkooloor’, zo’n frommeloor. Daar heeft hij geen last van, het is een beetje bijzonder en maakt hem een beetje gevoeliger voor oorinfecties. Een aandachtspuntje, meer niet.

Met dit alles mocht hij tijdelijk in opvang, later werd dit omgezet naar permanent met de verdrietige uitkomst zoals u boven hebt kunnen lezen. Vanwege af en toe hoesten, soms wat vaker, soms wat minder, en omdat het belangrijk is om hem zo goed mogelijk in conditie te houden om herhaling van de huidklachten te voorkomen, krijgt hij medicatie als harttabletten, plastabletten en prednisolon. Klinkt heftig maar is met een beetje zachtvoer geen probleem, hij smikkelt het zo naar binnen. Momenteel is hij aan het wennen in de open kattenkamer, zo’n verblijf waar blaasgruisdieetvoeding voor een aantal katten nodig is. Rob vindt het prima, het smaakt hem uitstekend maar echt noodzakelijk is het niet. Hij is keurig zindelijk, geen probleem.

Hoewel u hem niet zult zien springen om aandacht en hij in het eerste contact best een beetje terughoudend kan zijn, is hij voor de juiste match een gezellige kater die graag geknuffeld wil worden. De combinatie met kleine kinderen is minder gewenst, dat verstoort de harmonie vindt Rob. Ook is het een slimmerd, voedselspelletjes vindt hij heerlijk om te doen, wel graag zo af en toe variatie om verveling te voorkomen. Naar buiten is prima, met zonnig weer én met de veilige toegang naar huis in het achterhoofd. Geeft u hem een warm mandje met alle zorg en aandacht? Of wilt u meer weten? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren