Pluto: heeft zo haar grenzen

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 18-03-2004
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

14943-pluto-5Pluto is een leuke cyperse poes, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 18-03-2004. Al zwervend werd ze gevonden, bij niemand bekend. In het asiel bleek ze gechipt te zijn, helaas jaren geleden herplaatst door haar baasje en daar waren geen gegevens meer bekend van. Het bewijst het belang van een goede registratie van de chipgegevens!!

In het asiel is ze gecastreerd en is ze gelijk voor haar gebitje behandeld. Er moest een kiesje verwijderd worden, kreeg voor de ontsteking een kuurtje antibiotica dus dat probleem is uit de wereld. Opvallend dat ze boos reageerde als je bij de rug c.q. staartaanhef kwam, tijd voor verder onderzoek. De röntgenfoto liet geen afwijkingen zien, wel werd de urine gecontroleerd om een nierbekkenontsteking uit te sluiten. Bij de 2e urinecontrole bleek de oorzaak blaasgruis te zijn, logisch dat Pluto zich niet zo happy voelde. Met blaasdieetbrokjes is het keurig onder controle, het is wel voor de rest van haar leven, iets om rekening mee te houden.

plutoDe quarantaineruimte met aparte hokjes vond Pluto 3x niets waardoor ze niet altijd even aardig was tegen degene die lief kwam schoonmaken. Inmiddels heeft ze meer ruimte onder de voetjes en vermaakt ze zich in de open kattenkamer. Haar humeur is zeker vooruit gegaan, al blijft ze een tikkie eigenwijs en pittig in de omgang. Andere katten zijn geen probleem, het is geen dikke vriendschap maar ook geen haat en nijd. Gewoon lekker haar gang laten gaan, dan is ze gezellig aanwezig en laat ze zich ook aaien. Rond sjouwen en veel knuffels, dat is niet zo haar ding. Het gebruik van de kattenbak is zoals het moet. In haar nieuwe woonomgeving zou ze graag regelmatig een rondje in de buurt willen maken. Niet bezorgd zijn, Pluto slaat geen voerronde over en meldt zich op tijd. Een gezin met kleine kindjes is een minder goede match. Hoe ze zich verhoudt ten opzichte van honden is niet bekend.

Kom kennismaken met ons lief eigenwijsje; u bent welkom!

 

Sponsoren