Pimmetje: ik durf (bijna)

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-08-2017
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Pimmetje is een prachtig zwart wit katertje, inmiddels keurig gecastreerd, met geboortedatum: 15-08-2017. Ooit aan komen lopen bij een woonboerderij met een iets te rijk kattenaantal. Meerdere katten zijn in het asiel opgevangen en gelukkig is een groot aantal van hen al geplaatst. Nu is de beurt aan Pimmetje om in de schijnwerpers te staan.

De omgang met mensen vindt hij best wel spannend. Als voerverstrekkers zijn we helemaal goed gekeurd, aaien en knuffelen is nog te intiem. Wel is Pimmetje nieuwsgierig van aard, we zien hem vaak om een bochtje naar ons kijken, op veilig afstand dat wel, maar toch. De katten in de kattenkamer waar hij ‘woont’ herkennen elkaar, niet alleen omdat ze van hetzelfde vindadres komen maar ook omdat ze vergelijkbaar in gedrag zijn. Gaaf om te zien hoe goed ze het met elkaar kunnen vinden. Bij plaatsing is het ideaal als er een andere kat aanwezig is (2 katten tegelijk adopteren mag natuurlijk ook). De omgang met honden is niet bekend.

Hoewel helemaal gezond is zijn ontlasting in meest optimale vorm met licht verteerbare brokjes (bijvoorbeeld ID van Hills of Intestinal van Royal Canin). Als u goed kijkt naar de foto ziet u dat zijn linker oogje ietsje kleiner toont dan zijn rechter oogje. De dierenarts heeft geen ernstige bevindingen geconstateerd, het is een bijzonderheidje, hoort bij Pimmetje. Eenmaal gewend in een nieuwe woonomgeving heeft hij behoefte aan lekker buiten rondstruinen, heerlijk de zon op zijn bolletje, de wind door de haren, nieuwe geurtjes ruiken, stiekem flirten met een poezenschoonheid. Gunt u hem net als wij een gezellig warm mandje? Kom kennismaken; u bent welkom!