Meessie: is nog een beetje van slag

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum:  22-07-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Meessie is een mooi cypers poesje met een vleugje rood en een beetje wit, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 22-07-2013. Het katje is een kitten ‘van ons’, of beter gezegd van moederpoes Katja en woonde vanaf haar geboortedatum samen met haar mama bij haar baasje. Helaas in verband met verdrietige omstandigheden van de eigenaar in het asiel gekomen voor herplaatsing.

Mogelijk omdat ze altijd een vrij rustig huishouden gewend is, is de overgang naar het asiel best een beetje ingrijpend. Al die nieuwe mensen, hondengeluiden, andere katten in de nabijheid, pfff, Meessie heeft een krabpaal gekraakt en laat zich nog niet overhalen om er uit te komen. Geeft niet, komt wel goed als ze zich een beetje meer op haar gemak voelt. En ’s avonds/ ’s nachts komt ze wel tevoorschijn, onder andere om te eten en de kattenbak te gebruikten. De informatie meldt dat Meessie soms wat wisselend kan reageren, soms aardig, soms minder aardig. Voelt ze zich helemaal thuis, komt ze ook op schoot.

Af en toe mocht ze een rondje buiten lopen. Ze is geen kattenluikje gewend, gewoon met deurpersoneel. In huis  een open kattenbak gewend die ook keurig netjes gebruikt wordt zoals het hoort. Andere katten zijn in principe geen probleem, hoewel ze in de open kattenkamer geen contact zoekt met soortgenoten maar dat kan ook aan de match  liggen. Honden en/of jonge kinderen is ze niet gewend.

U snapt de houding en lichaamstaal van een licht eigenzinnig katje en u kunt daarmee omgaan door ruimte te bieden en vertrouwen te geven? Kom kennismaken; u bent welkom!