Hieltje: gezellig aanwezig!

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-11-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: nee

Bijzonderheden:

Hieltje is een prachtig driekleur poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 03-11-2014. Gevonden in een woonwijk in Den Helder, magertjes en zoekende. In het asiel kwam de te slanke lijn met een gezonde eetlust weer helemaal in orde, niets leek een snelle plaatsing in de weg te staan. Dat liep een beetje anders toen bleek dat ze last had van haar huidje. Onderzoek volgde, er werden geen ernstige dingen ontdekt en met een kuurtje prednoral zijn we op de goede weg. Ze heeft een korte tijd op hypoallergene brokjes gestaan maar op de een of andere manier gaat het met ID (licht verteerbaar) brokjes beter, voorlopig maar volhouden dus.

Meest opvallend is haar nadrukkelijke aanwezigheid in combinatie met tikkie eigenwijs én haar enorme hekel aan soortgenoten! Niet zo handig in het asiel met open kattenkamers zodat ze nu grote delen van de dag (en nacht) in een bench moet blijven. Zo af en toe gaan de andere katten in het verblijf verplicht een uurtje spelen in de buitenren en kan Hieltje haar pootjes strekken, verre van ideaal. Of ze samen kan wonen met een hond is de vraag, waarschijnlijk niet?

Aaien en aandacht vindt ze prima, ze laat wel snel een zwiepend staartje zien. Hieltje kan niet zo goed overweg met situaties waar dwang aan te pas komt. Oppakken is in principe geen probleem, alleen niet in nekvel want dat is een no-go. Kortom, gezegend met persoonlijkheid, dat is de charme van Hieltje. Wat zou ze graag, eenmaal gewend in haar nieuwe thuis, heerlijk buiten de buurt onveilig maken. U heeft vast geen last meer van andere katten in uw tuin.

Kennismaken? U bent welkom!

Sponsoren