Mienie: een hollandse gezonde poes

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-04-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Mienie is een zwart wit poesje, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 04-04-2014. Na een verhuizing is het katje in de buurt gebleven, werd wel verzorgd in de zin van een hapje eten maar geen echte oplossing voor de lange termijn. Vandaar opvang in het asiel en inmiddels zijn we op zoek naar een nieuw lief baasje.

Het is een vriendelijk katje maar ook een katje dat best eigenzinnig uit de hoek kan komen. Zo waren de eerste paar uren in de open kattenkamer spannend: er kwamen woeste geluiden uit haar keeltje, zelfs Eros was onder de indruk. Toch is het niet tot een confrontatie gekomen, het is nu een soort van vreedzaam samenleven met de afspraak: als jij nu via links naar die kattenbak gaat, dan ga ik via rechts naar het voerbakje daar op de vensterbank. Een prima deal. Of er warme vriendschap in zit? Geen idee, vermoedelijk niet maar je weet nooit wat de toekomst brengt.

Mienie is echt zo’n kat dat prima gedijt onder het motto: een aaitje als mevrouw het leuk vindt, een knuffeltje als ze het graag wil en in alle andere situaties lekker haar eigen gang laten gaan. Oppakken, daar is ze minder gecharmeerd van. Minder geschikt als huisgenoot in een druk jong gezin, hoe ze met honden omgaat is niet bekend. Haar toiletgebruik – de kattenbak – is geheel volgens de regels, keurig netjes dus. Ze wil graag de beschikking hebben tot het buitenleven, lekker buiten struûnen, in het zonnetje rollebollen.

Helemaal uw type kat? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren