Dirkje: kijken mag, aankomen….

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 11-08-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Dirkje is een cypers poesje, gecastreerd, met geboortedatum: 11-08-2017. Misschien weet u het nog, een aantal maanden geleden was er een vangactie in Julianadorp voor een aantal schuwe kittens en moederpoes. Ella en Alex waren de eerste 2 katjes (inmiddels geplaatst), Dirkje werd 2 weken later gevangen. Ze was toen al bijna 12 weken, en de socialisatie, het wennen aan mensen viel niet mee. Dirkje was boos (lees: bang) en schroomde niet om onaardig te reageren. Nu hebben we speciale gastgezinnen met ervaring en veel doorzettingsvermogen, maar hoe meer er werd ondernomen om contact te maken, hoe slechter het ging. Besloten werd om het los te laten, niet de kat zelf, wel het verplichtend moeten. Een ruime bench met voldoende schuil- en speelmogelijkheden, tijd en geduld en warempel, er kwam ontspanning. Ze durfde te spelen in het bijzijn van ‘de mens’ en zocht zelfs contact door zo af en toe zachtjes ‘de mens’ aan te tikken met een pootje. Nee, niet aaien, dan schiet ze weer terug in de stressmodus inclusief grommen en risico voor een lel. En toch, ze wil echt wel, op haar manier en op haar tijd.

Besloten werd om Dirkje in het gastgezin te houden tot ze gecastreerd kon worden om zo veel extra stress bij (en voor) een nieuwe eigenaar te voorkomen. Inmiddels is het zover dat ze geplaatst kan worden, alle verplichtingen zoals enten, chippen, castratie zijn afgevinkt. Ook is ze meerdere malen ontwormd en ontvlooid én ze is keurig zindelijk.

Andere katten zijn geen probleem. Sterker nog, met de katten in het gastgezin maakte ze actief contact en wilde ze graag spelen. Van honden is ze niet gecharmeerd, het ging wel steeds een beetje beter maar zeker in het begin konden ze rekenen op boos gedrag. Het is belangrijk om Dirkje tijd te gunnen en te denken in kleine stapjes. De positieve vorderingen zijn in het gastgezin over een periode van 2,5 maand, om u een idee te geven. Gaat ze zich ooit laten aaien? Misschien wel, misschien ook niet. Is ze een feestje om naar te kijken? Zeker weten JA! Weet u zo’n katje op waarde te schatten en weegt u liefde niet af in de hoeveelheid knuffels die u krijgt? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren