Davie: zoekt plekje om THUIS te zijn

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-03-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 31-07-2017: urine controle gaf een licht afwijkend beeld, geen blaasgruis. In het asiel eet hij wel met ‘blaasgruis-katten’ mee maar na plaatsing is het niet noodzakelijk en mag hij gewoon goede brokjes eten. 

Davie is een leuke pastelrood met witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 02-03-2016. Hij werd gevonden met verwondingen aan zijn koppie, niet zo vreemd als toen nog ongecastreerde kater, waarschijnlijk vechtend op het liefdespad. Hij werd gevangen en kreeg een kuurtje antibiotica, inmiddels is alles mooi genezen en is hij gezond verklaard. Na de verplichte 14 dagen termijn werd hij gecastreerd zodat zijn leven in rustiger vaarwater is gekomen.

Lief, onzeker, met een beetje handigheid toegankelijk en een grote knuffel, gesloten en afwijzend, het klinkt tegengesteld maar Davie is het allemaal. We zien het vaker, voor dit soort katjes zijn mensenhanden een teken om bezorgd te worden terwijl het juist een voorbode van leuke, lieve zaken zou moeten zijn. De voorgeschiedenis is niet bekend, zijn onzekerheid kan voortkomen uit te weinig positieve ervaringen of ook minder prettige contactmomenten met mensen. Heel bijzonder, eenmaal in handen is het een grote knuffel die zichtbaar geniet van persoonlijke en fysieke aandacht.

Andere katten geen probleem, de foto in de bench is enkel omdat hij nog aan het wennen is in de open kattenkamer. Op de foto bij Anouk op schoot is het nieuwsgierige neusje van Smiley geen probleem. Honden is niet bekend. Gezien zijn voorzichtige omgang met mensen is een druk gezin met kinderen een minder goede combinatie.

U bent the perfect match voor Davie? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren