Cleo: ‘ben ik in beeld?’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-07-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Cleo is een mooi schildpadpoesje met klein beetje wit, inmiddels gecastreerd, geboortedatum: 03-07-2016. De jongedame is aanwezig, zoekt duidelijk contact en kan ontzettend genieten van knuffeltjes en aandacht. Naast deze heel liefdevolle kant kan ze ook ‘liefdesbeetjes’ uitdelen, plots een hapje geven. Het betekent dat de opwinding te hoog is opgelopen en bij sommige katten zoekt dat zo een uitweg. Niet schrikken is het beste advies. Let goed op de stand van haar oortjes en staarthouding, je ziet het meestal aankomen. Dan is het verstandig om de knuffelsessie een beetje minder intens te maken.

Haar verblijf in het quarantainedeel (hokjesverblijf) beviel Cleo maar matig. Nu ze de castratie achter de rug heeft mag ze gaan matchen in de open kattenkamer en we vermoeden dat ze daar veel meer op haar plek is. Maar het mooiste zou natuurlijk een plaatsing bij een lief baasje zijn, veel gezelliger dan alle aandacht te moeten delen met zoveel andere soortgenoten. Voor zover bekend is de omgang met andere katten geen probleem. Het onderwerp honden is niet bekend. Gezien haar toch wat eigenzinnige karakter is de combinatie met kleine peuter- en kleuterhandjes wellicht een minder goed idee, vanaf een jaar of 10 zou moeten kunnen. Keurig gebruik van de kattenbak en prima gezond.

Eenmaal gewend stelt Cleo het zeer op prijs om lekker naar buiten te mogen, lekker in het zonnetje genieten, even op bezoek bij de stoere buurkater, het zijn zo een paar goede voornemens. U houdt niet van dertien in het dozijn? Kom kennismaken; u bent welkom!