Balou: we zitten in Junglebook-sferen

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-06-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Balou is een prachtig zwarte kater met een klein wit borstvlekje, hij is gecastreerd met geschatte geboortedatum: 04-06-2015. Het manneke werd zwervend gevonden, dak- en thuisloos. Hoogste tijd voor opvang en zien of er toch een eigenaar zich zou melden. Verschillende mensen dachten dat het hun vermiste kat kon zijn, maar helaas bleek dat telkens toch niet te kloppen. Tijd om ons te richten op de toekomst, nl. een nieuw baasje en een nieuw thuis.

 

 

Het is geen dapper katje. Alle nieuwe indrukken, hij is er reuze van onder de indruk. Met een voorzichtige kennismaking, eerst laten snuffelen, een beetje vertrouwen winnen, kun je hem in principe een beetje aaien. Niet te veel en zeker niet te snel. Balou heeft tijd nodig om te wennen, een niet al te drukke omgeving heeft de voorkeur. Met soortgenoten is geen probleem. Hij heeft nog geen grote vriendschap gevonden in de open kattenkamer, maar is zeker ook niet uit op oorlog.

Met controle van de urine werd blaasgruis (struviet) geconstateerd, iets dat heel regelmatig voorkomt bij katten en waarvan de oorzaak te maken kan hebben met stress en/of minder goede kwaliteit voeding in combinatie met weinig drinken (katten zijn vaak slechte drinkers). Gelukkig is er een goede oplossing: speciaal dieetvoer (Royal Canin S/O). Hoewel we niet in uw portemonnee kunnen kijken zijn de kosten beheersbaar, contact ons gerust voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden en gunt u hem een gezellig warm mandje? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren