Lola: samen op ontdekkingsreis

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 10-07-2013
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 07-05-2019: we merken dat Lola kleine kinderen een stressfactor vindt en zoeken voor haar dus een meer volwassen omgeving, kinderen vanaf 15 jaar is geen probleem.

Lola is (bijna) een mooi poesje, cypers met hier en daar een beetje crème rood. Ze is gecastreerd met geboortedatum: 10-07-2013. We schrijven het jaar 2013, als prachtig veelbelovend jong katje verlaat ze het asiel om in het jaar 2019 helaas terug te keren. De reden van afstand heeft wellicht te maken met de minder goede match met een andere kat in huis, Lola was ook grote delen van de dag op stap buiten. Kortom, het voegde niet en dan kun je beter, ook in het belang van het dier een keuze voor herplaatsing maken.

Bij binnenkomst viel op dat ze in ‘badpak-look’ was. Nee niet helemaal kaal, wel dun behaard. Voor alle zekerheid een behandeling tegen ongewenste gasten gegeven en tijdens controle bij de dierenarts een middeltje om haar vachtconditie weer op peil te brengen. Het resultaat mag er zijn, je ziet Lola letterlijk met de dag beter in haar vel zitten, ze begint te stralen! Zoals gezegd wil ze graag de optie tot buitenspelen hebben maar we weten zeker dat als het thuis meer ontspannen is, poes ook meer thuis zal zijn.

Ze is kattenbakzindelijk en kindvriendelijk. In het asiel komt ze gelijk als er een aaitje te scoren valt en/of een vriendelijk woord. In de informatie staat dat ze soms een iets minder gewenst item gebruikte om aan te geven dat het haar territorium was, iets dat meestal goed is op te lossen met een geschikte krabpaal op een goede plaats in huis. De omgang met honden is niet bekend.

Bent u toe aan een beetje gezelligheid in uw leven? Kom kennismaken; u bent welkom!