Zuid kitten 15953

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 14-04-2018
Gecastreerd: nee, zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Zuid kitten 15953 is een prachtig pastelroodcypers katertje met geboortedatum: 14-04-18. Wie zijn papa en mama zijn is onduidelijk, hij was er gewoon, op de locatie waar we meerdere katten vandaag hebben. En och wat was het manneke beroerd, ontzettend verkouden, heel zijn neusje zat verstopt. Met goede medicatie is hij gelukkig helemaal hersteld. Ook zijn ontlasting is inmiddels van de juiste consistentie. Hij krijgt op dit moment nog ID brokjes, licht verteerbaar als extra hulpje, maar de verwachting is dat hij op termijn over kan schakelen naar gewone kattenbrokjes.

We gaan er vanuit dat de omgang met soortgenoten zonnig verloopt, meestal verstaan en spreken die buiten gevonden katjes keurig ‘kattentaal’. Het zou dan ook prettig zijn als hij mag gaan samenwonen met een ander jong katje of vriendelijke jong volwassen kat. Iemand die hem het goede voorbeeld kan geven want mensen vindt hij best wel spannend. Zuid kitten heeft op dat vlak duidelijk een stukje socialisatie gemist. Hoewel, je zou kunnen zeggen dat elk nadeel een voordeel heeft: door alle medische zorgen is hij ondertussen wel gewend aan onze aanwezigheid en zorg en is hij meer ontspannen. Met het eten gaat zijn spingeluidje aan, hij vindt het prima om dan gezellig samen te zijn, zo schattig.

De combinatie met kleine kinderhandjes is wellicht iets te veel gevraagd. In een nieuwe omgeving, dus na plaatsing, is het verstandig om met een niet al te grote ruimte van start te gaan: een klein overzichtelijk kamertje of een grote bench. Eerst vertrouwen opbouwen en contact maken, daarna langzaam de ruimte vergroten. Wat zou hij graag geliefd willen zijn, misschien door u? Kom kennismaken; u bent welkom!