Wokky: eindelijk!!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-01-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Wokky is een knappe zwart witte kater, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 01-01-2015. Hij is samen met kater Baby in het asiel gekomen. Nee, ze hoeven niet samen geplaatst te worden. De reden van afstand had te maken met de grote druk van andere katten, met name in de buurt. Sinds enige tijd werd er in huis gesproeid. Dat kan een teken van stress zijn door teveel katten in de omgeving. Als je de omgeving niet kunt aanpassen, is herplaatsing een optie in het belang van de kat. Ondanks een duidelijk verhaal toch ook de urine na laten kijken. Oeps, dat zag er niet in orde uit: heel veel blaasgruis (struviet) en ontstekingscellen. Duidelijk de oorzaak van het plasgedrag! Zowel Wokky als Baby hebben de eerste 8 weken op SD brokjes gestaan om de urine weer in goede vorm te krijgen. Nu zijn ze zover dat gewoon blaasgruisdieet (Royal Canin SO) voldoende is zodat ze geplaatst kunnen worden. Heeft u vragen over het dieetvoer? De kosten, verkrijgbaarheid? We geven u graag alle informatie.

Het karakter van Wokky is vriendelijk en lief maar hij heeft tijd nodig om te wennen. Zo extravert als Baby is, zo voorzichtig is Wokky. Nu hij los in de open kattenkamer mag zijn trekt hij zich terug in de veilig hoekje om het eerst maar even te bekijken. Met een rustige kennismaking neemt hij een moedig besluit: ik vind je best lief dus ik kom wel een knuffeltje halen. Kattige andere katten maken grote indruk op hem en daar maakt bijvoorbeeld kater Pluis behoorlijk misbruik van. Gelukkig is de ruimte groot genoeg om elkaar redelijk te ontwijken maar voor Wokky graag een omgeving met óf een heel lief en zachtaardig katje of rustig als single kat. Gewend om naar buiten te gaan en kent het gebruik van een kattenluikje. Hij is keurig kattenbakzindelijk. Sinds de dieetvoeding is geen sproeien of plasgedrag meer waargenomen. Probleem opgelost! Nu nog een warm mandje.

Geeft u deze leukerd een kans op gezelligheid? En woont u niet in een omgeving met heel veel andere katten? Kom kennismaken; u bent welkom!