Witneus: graag samen met Zwartje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 09-06-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Witneus is een knappe cypers gemarmerd met witte poes, gecastreerd, met geboortedatum: 09-06-2012. Samen met Vlekkie en Zwartje is Witneus in het asiel gekomen, wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Witneus en Zwartje willen graag samen blijven, Vlekkie mag ook alleen worden geplaatst (of bij een andere kat). Maar alle 3 bij elkaar mag natuurlijk ook als u daarvoor open staat.

Net als Vlekkie was Witneus ook een aanlopertje. Of het nu door haar verleden komt als zwerfje van de straat of omdat het bij haar karakter komt is niet duidelijk maar bij onbekende is ze in het begin terughoudend. Dan kiest ze voor een veilig plekje en stelt het aaien nog even uit. Tot het ijs gebroken is en blijkt dat ze heel erg geniet van knuffeltjes en zelfs zo af en toe op schoot komt liggen. Dat moment van vertrouwen, altijd weer ontroerend.

Ze wil wel graag de optie hebben om naar buiten te gaan. Een kattenluikje hoort nog niet bij haar levensvaardigheden, ze had gewoon haar baasje als personeel en deurportier, werkte prima. Niet kieskeurig qua voeding en in geval van nood werd de kattenbak naar behoren gebruikt. Soortgenoten zijn geen probleem, de omgang met honden is niet bekend en ook heeft Witneus geen ervaring met (kleine) kindjes.

Heeft u een warm plekje in uw leven en in uw hart en gunt u haar een beetje tijd om zich thuis te voelen? Kom kennismaken, u bent welkom!