Winstor: een bijzonder verhaal…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-03-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 08-09-2018: Winstor bleef een beetje last houden van niet al te stevige ontlasting, samen met de andere katten in de kattenkamer. Na een tijdje zoeken is de oplossing gevonden: hij krijgt I/D dieetbrokjes voor een betere spijsvertering en dat helpt!

Winstor is een bijzondere kater, niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk valt er veel over hem te vertellen. Eerst maar eens de feiten op een rijtje: het is een kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-03-2015. Hij is gevonden, delen bij Amivedi en op facebook leverde allemaal geen eigenaar op. Opvallend was zijn rare bekkie, sorry, we kunnen het niet anders omschrijven. Waarschijnlijk door een oude verwonding ontstaan. Eten lukt gewoon maar omdat het niet helemaal goed op elkaar sluit wil hij met name in rust weleens kwijlen. Dat geeft wat rare vlekken op zijn ligkleedje, zelf lijkt hij er weinig last van te hebben. Vanwege een verkoudheid en onderzoeken bleef hij lang in het hokjesverblijf, en er ontstonden huidproblemen?! Alle reguliere oorzaken werden uitgesloten, niet echt jeuk of parasieten. Pijnstilling leek een beetje te helpen maar was ook niet echt de oplossing. Nu hij in de open kattenkamer meer bewegingsruimte heeft, zien we hem weer een knappe jongen worden. De oorzaak was dus stress, best logisch als voormalig zwerver.

Gevangen met een vangkooi geeft meestal al aan dat het een onzeker katje is (hoewel dat zeker niet altijd het gevoel hoeft te zijn). Winstor blijft redelijk netjes liggen met het schoonmaken van zijn persoonlijke ruimte maar zijn houding en dito blik vertelt genoeg: “een beetje afstand stel ik zeer op prijs”. Prima, geen probleem Win, en juist door die houding van niets van hem vragen zakt zijn stressniveau en komt hij telkens een stapje dichterbij, met name tijdens het voeren. Dat heeft deels met minder angst te maken maar ook met zijn voorliefde voor lekkere hapjes! Tijdens het eten maakt hij een typisch geluid, alsof hij nog steeds denkt het te moeten beschermen tegen indringers. In zijn vorig leven wist je immers nooit of je later nog wel te eten zou hebben?! De omgang met andere katten is geen probleem.

Hoe hij zich gaat ontwikkelen is altijd lastig in te schatten. Waarschijnlijk gaat hij kleine stapjes vooruitgang laten zien, een vriendelijke knuffelkat lijkt te veel gevraagd, grote kans dat hij altijd op enige afstand zal blijven. Hoewel, je weet natuurlijk maar nooit, u mag ons verrassen met uw kattenfluister-talenten. De omgang met honden is niet bekend en het is de vraag of hij blij gaat worden van een gezellig druk gezinsleven met kleine kinderen, waarschijnlijk niet. Mocht hij helemaal thuis zijn in zijn nieuwe thuis, zou hij graag de optie willen hebben om naar buiten te gaan. Ziet u de uitdaging en heeft u een warm plekje over in uw hart en in uw huis? Kom kennismaken; u bent welkom!