Trubles: in zekere zin

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-07-2014
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Trubles is een opvallende rood cyperse kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-07-2014. Afkomstig van ‘de overkant’, het mooie eiland Texel waar hij is gevonden. Zijn postuur is imposant, of zullen we gewoon maar zeggen dat hij nogal een buikje heeft? maar het meest opvallend is natuurlijk zijn halflange vacht. Zou hij zelf weten dat hij er knap uitziet en om die reden ‘diva gedrag’ ontwikkeld hebben? Nee, dat is wel heel menselijk gedacht maar behalve de mooie looks is er het een en ander te vertellen over zijn levenshouding…

Eigenlijk is het een opgewonden standje, hij wil erg graag aandacht en komt ook op schoot maar kan door alle prikkels ook pittig reageren door een lel of hapje uit te delen. In de quarantaine, een hokjesverblijf, was het schoonmaken niet altijd even leuk voor onze vrijwilligers. Op zich ook wel voorstelbaar, Trubles geeft aan heel graag naar buiten te willen en dan valt een periode van gedwongen minder ruimte echt niet mee. Inmiddels mag hij zijn pootjes strekken in een open kattenkamer.

Niet bij de andere katten helaas, hij gedraagt zich niet erg vriendelijk naar soortgenoten. Ook hier kan de beperkte ruimte een rol spelen, maar het is wel iets om rekening mee te houden. De omgang met honden is niet bekend. Keurig gebruik van de kattenbak, dat wel. Vanwege zijn snel geagiteerd zijn, is een plaatsing in een gezin met kleine kindjes niet zo’n goed idee. Tienerleeftijd of een volwassen omgeving kan een goede match zijn. Een bezoekje bij de dierenarts vergt enige tactiek, hij gaat graag mee op avontuur maar moet er iets gebeuren wat hij bij nader inzien toch niet zo’n goed idee vindt, dan laat hij geen twijfel over zijn standpunt.

Hoewel halflangharig is het geen klitvacht, zo af en toe een kammetje (in de ruiperiode een iets hogere frequentie) moet voldoende zijn. Past een tikje eigenzinnigheid wel bij u en mag hij in de toekomst lekker buiten struinen? Kom kennismaken; u bent welkom!