Tommy: mag ik met jou mee?

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-11-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 17-05-2017: het staat in de tekst – dat Tommy niet overal geaaid wil worden – misschien moeten we ook nog even zeggen dat hij zich momenteel niet zo aardig gedraagt. Lastig omdat hij zelf naar mensen toekomt, kopjes geeft en dan bij het aaien, ook als je keurig de regels volgt, ‘hap’ zegt. We begrijpen dat u niet staat te trappelen met zo’n omschrijving maar willen ook graag eerlijk blijven… Met rust, ruimte en tijd verwachten we dat hij meer in balans komt.

15171-tommyTommy is een prachtige grote cypers gemarmerde kater, gecastreerd, geboortedatum: 01-11-2008. In verband met verdrietige privé omstandigheden van zijn baasjes was hij wel heel erg vaak alleen thuis en is uiteindelijk gekozen voor een nieuw warm mandje, in dit geval via ons. Het meest opvallende aan Tommy is zijn gesprekstechniek, hij heeft een grote variatie in toonsoort en toonhoogte. Het gaat van humeurig gemopper naar blij gepruttel tijdens het knuffelen. Tot nu toe vindt hij het asiel nog niet zo geweldig maar het gaat de goede kant op: op dit moment is hij aan het wennen in de open kattenkamer. Best wel spannend met 2 stoere katers (Cesar en Ruby), ook Tommy heeft een stevig karakter. Aan de andere kant, het is geen vast territorium, komt wel goed. Een leven als single kat met alle aandacht exclusief voor hem is een positief toekomstbeeld, samenwonen met een soortgenoot is niet onmogelijk maar moet even besproken worden.

De eigenaar gaf aan dat Tommy in het verleden last had van blaasgruis en hoewel hij na de laatste controle ‘schoon’ werd verklaard, gingen bij ons de alarmbellen rinkelen. Voor alle zekerheid urine controle en, niet verrassend, Tommy heeft last van blaasgruis (struviet). Hiervoor is het noodzakelijk dat hij Royal Canin S/O brokje krijgt, de rest van zijn leven. Gelukkig vindt hij het geen straf, hij eet smakelijk zijn bakje leeg.

Qua karakter zijn er een paar aandachtspuntjes: Tommy kan best aanwezig zijn en zijn mening kenbaar maken. Zijn ‘aaizone’ is gezellig rondom zijn hoofdje, buik en bij zijn staart vindt hij veel te ver gaan, laat hij ook duidelijk merken door het uitdelen van een lel. Iets om rekening mee houden en niets staat een gezellig samenleven in de weg. Hoe hij zich verhoudt ten opzichte van honden is niet bekend. Hij kent het gebruik van de kattenbak. Kwam wel af en toe buiten maar wil ook graag binnen zijn. Een nieuwe leefomgeving met ruim en zonnig balkon zou ook een geschikte match kunnen zijn.

U heeft belangstelling in een goede gesprekspartner? Iemand die altijd blij is om u te zien? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren