Tobias: met ruimte gaat het beter

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-07-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Tobias is een knappe cypers witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 06-07-2016. Hij werd met een vangkooi gevangen en het wilde buitenleven heeft duidelijk zijn sporen nagelaten met hier en daar een kras. Altijd op zoek naar eten, vrouwen of onderdak (in willekeurige volgorde) viel niet altijd mee, maar het gevangen zijn, de beperkte ruimte, dat was het duidelijk ook niet. Na de eerste onwennige dagen in het asiel waar hij niet direct toegankelijk was, sloeg hij om als een blad aan een boom en werd hij helemaal lief en gezellig! Zo schattig, hij maakt allemaal zacht praatgeluidjes.

 

Tot na de enting en castratie moest hij in het hokjesverblijf. Daar had Tobias zo schoon genoeg van dat hij van schrik helemaal niet meer aardig ging doen. We begrepen het wel, het was de hoogste tijd voor de open kattenkamer. En ja hoor, sinds een aantal dagen heeft hij meer ruimte tot zijn beschikking en is hij weer zijn vriendelijke zelf. Het blijft natuurlijk een zelfstandige kater, hij wil graag zijn eigenwaarde behouden maar wat doet hij het geweldig.

De andere katten zijn geen probleem, en dat terwijl één van de poezen best lelijk kan uithalen als ze vindt dat hij te vrijpostig is. Tobias is een zachte kletser, houdt hele gesprekken op bescheiden toonhoogte. Keurig zindelijk en nee, niet geschikt voor een leven als binnenkat. Daarvoor is het buitenleven hem te lief. Geen zorg, zolang u een warm thuis belooft, belooft hij niet weg te lopen. Tip: de liefde gaat door de maag.

Staat u al in de startblokken? Kom kennismaken; u bent welkom!