Tipy: rustige omgeving gezocht!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 19-06-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Tipy is een prachtig wit met cypers en rood poezenmeisje, gecastreerd, met geboortedatum: 19-06-2017. Samen met haar zusje als heel klein katje gevonden langs de kant van de weg, duidelijk ziek, ontstoken oogjes, triest. Gelukkig vonden ze tijdelijk liefdevol onderdak bij één van onze gastgezinnen waar ze mochten aansterken, beter worden en groeien. De dag van plaatsing brak aan en Tipy werd geplaatst in een gezellig huishouden bij lieve mensen. Hoewel, gezellig is een menselijke interpretatie, Tipy zelf kon de drukte van het gezin niet zo goed verwerken en liet voornamelijk angstig gedrag zien. Ze vluchtte naar boven of later naar buiten. Eigenlijk was niemand echt gelukkig, de eigenaren niet en het katje zelf ook niet. Tijd voor een herkansing.

In het asiel zien we een voorzichtig katje dat stiekem best van knuffelen houdt maar daar zelf niet om zal vragen. In een kleinere ruimte is het gemakkelijker contact maken, in een grotere ruimte zoekt ze veiligheid en zal ze zich verschuilen. Belangrijk is een eigenaar die haar stapje voor stapje laat wennen, de tijd geeft en genoeg liefde om te groeien in zelfvertrouwen. Een soortgenootje kan daarbij helpen, een goede combinatie is heel belangrijk. Geen gezin met kinderen. De omgang met honden is niet bekend.

Veelal stoppen katten met eten als er stress in het spel is, een enkele keer komt het tegenovergestelde voor. Tipy is de uitzondering, als echte emotie-eter is ze eigenlijk veel te dik, zeker voor haar leeftijd. Gedoseerde maaltijden verdeeld over de dag en als ze wat meer ontspannen is verleiden tot een jaagspelletje of zo’n voerballetje zodat ze ‘moet werken’ voor haar eten.

Wie heeft een passend mandje voor deze schoonheid? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren