Tineke: warm mandje plus speelkameraadje graag

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 20-07-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 18-02-2019: Tineke is in het asiel en deelt de kattenkamer momenteel met Pimmetje. Voor zover wij het kunnen zien nog geen heel warme vriendschap maar het is natuurlijk ook behoorlijk wennen. Mocht u kennis willen maken, u bent welkom! (afspraak niet noodzakelijk, mag wel natuurlijk)

Update 06-02-2019: momenteel is Tineke nog in gastgezin waar ze samen is met een ander jong katje. Ze is inmiddels gecastreerd en op afspraak kan een kennismaking worden ingepland. Ondanks alle effort van 2 gastgezinnen vindt ze persoonlijk contact met mensen duidelijk niet haar ding. Ze speelt heerlijk samen met het andere katje, is een feestje om naar te kijken en ook heeft ze ontdekt dat je creatief kunt zijn met een grote plant, het boefje. Knuffelen, oppakken, ze laat het graag aan zich voorbij gaan. Gaat het nog veranderen? Ook wij hebben geen glazen bol maar het is belangrijk om te bedenken dat ze, ook als het niet verandert, nog steeds een warm plekje verdient bij mensen die gewoon van haar houden zoals ze is. Heeft ze uw hart gestolen? Neem contact met ons op voor een afspraak, u bent welkom!

Tineke kitten 15994 is een prachtig cypers gemarmerd poesje met (geschatte) geboortedatum: 20-07-2018. Ze is gevonden op Texel, gevangen met de vangkooi en vervolgens naar het asiel gekomen. Het klinkt als een soepel proces maar er waren enkele hobbeltjes te nemen…

Waarschijnlijk is ze buiten geboren, moeder onbekend. Tot voor kort niet in handen geweest en/of heeft een heel nare ervaring meegemaakt, wie zal het zeggen? Contact met mensen vond ze moeilijk, eerst maar eens richting gastgezin voor een beetje bijles: ‘hoe word ik een sociaal huiskatje’. Met kleine stapjes is vooruitgang geboekt, maar de eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat het nog wel work in progress is. In een kleinere ruimte beginnen en ja, dan mag je langzaam contact maken en zie je haar ook genieten van knuffelcontact. Oppakken vindt ze echt niet leuk en vraagt dus om een tactische benadering. Ze zoekt zelf wel actief naar contact, ze komt even snuffelen aan je vinger of samen hengelen met een speeltje: het is een feestje om Tineke spelend te zien genieten.

Bij binnenkomst had ze last van diarree, heel sneu. De behandeling is geslaagd, ze krijgt nog wel ID brokjes (Royal Canin Gastro Intestinal om precies te zijn). Er is gepoogd om haar te wennen naar gewone kittenbrokjes, dat is niet gelukt. Heel goed mogelijk dat het wel lukt in een ontspannen huiselijke omgeving. In ieder geval krijgt u een beetje ID brokjes mee voor de eerste dagen. Ze heeft de 2e enting gehad, evenals ontworming en ontvlooing, behalve de castratie op 6-7 maanden leeftijd na, is ze helemaal klaar. Keurig gechipt, ready to go.

Het kan helpen om in een kleine ruimte te beginnen, daar contact te maken en vertrouwen winnen. Daarna mag de ruimte vergroot worden. Is uw hart sneller gaan kloppen en wilt u kennismaken? U bent welkom!