Tika: zoekt gouden kans

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-09-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Tika is een prachtig zwart katje, een poesje inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 04-09-2017. Ze komt uit een grote groep katten met als woonlocatie een boerderij. Dat klinkt heel fraai en misschien ook wel romantisch al die vrijheid, in werkelijkheid was het aantal katten wel heel erg groot geworden waardoor persoonlijke aandacht gewoon niet zo haalbaar meer was.

Dat zien we ook terug in het gedrag van Tika. Eigenlijk is het een heel lief katje dat duidelijk geniet van een knuffeltje maar ze vindt het ook heel erg spannend zodat de kennismaking in een rustig tempo moet gebeuren en ze de tijd krijgt om te wennen aan nieuwe mensen. Vindt ze het te spannend, kan ze soms even kort blazen.  Juist omdat meerdere katten om zich heen gewend is, zou het heel positief kunnen uitwerken als er al een stabiele kat in huis is. Vriendjes maken gaat Tika vast goed af. De omgang met honden is ze niet gewend.

Een druk gezin met kleine kindjes is, hoe gezellig ook, een minder goede match voor dit voorzichtige katje. Ze is keurig zindelijk. Inmiddels is Tika aan het wennen in de open kattenkamer, mogelijk dat ze de eerste periode een veilig schuilplekje opzoekt maar heeft u belangstelling? Kom kennismaken, gaan we samen met u op zoek naar Tika 🙂