Tijgertje: let op het -tje ;-)

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 12-10-2011
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Tijgertje is een leuke cypers met witte kat, gecastreerde poes om precies te zijn, met geboortedatum: 12-10-2011. Voor ons kwam het een beetje onverwacht, de eigenaar was al heel lang bezig met de vraag wat de beste beslissing zou zijn voor Tijgertje want dat ze niet gelukkig was met de situatie thuis, dat was wel duidelijk. De knoop werd doorgehakt en poes kwam voor afstand.

Drukte in huis, Tijgertje heeft er een grote hekel aan en dat geldt dus ook voor kinderen, sorry. Ze had wel een strategie bedacht: als poes op de trap zat en de kinderen er langs wilden, nam ze de gelegenheid te baat om een mep uit te delen. Onnodig te zeggen dat de kinderen daar niet blij van werden. Verder was er ook nog een kater in huis die regelmatig hetzelfde lot moest ondergaan. Bij de hond paste Tijgertje de stille tactiek toe: ik negeer die hond volledig. Al met al reden om zoveel mogelijk boven te wonen, op of onder bed van haar baasje. Daar had ze wel een goed contact mee. Was het huis leeg en stil bleek ze prima hanteerbaar te zijn, en vriendelijk. Niet direct een schootkat, maar zeker aaibaar en knuffelig.

Voor de verplichte enting bij de dierenarts bleek er meer aan de hand te zijn: ontstoken tandvlees en een licht ontstoken oogje. Alle medicatie kwam keurig mee en vanzelfsprekend zijn we gelijk met de behandeling gestart. Het ontstoken oogje genas voorspoedig, het ontstoken tandvlees had extra aandacht nodig dus werd later andere medicatie voorgeschreven. Niet alleen de symptomen zijn behandeld, ook de oorzaak is weggenomen. Tijdens de gebitssanering zijn 3 kiezen verwijderd. De rest is netjes schoongemaakt, helemaal klaar voor plaatsing.

Het is een vriendelijke katje met de kanttekening dat te lang aaien een trigger voor irritatie kan zijn, dan kan ze uithalen. Niet zomaar, ze geeft het keurig aan door net een oorpuntje wat meer naar achter te doen, of u ziet een zwiepend staartpuntje. Mist u deze signalen, tja… Ze is gewend om naar buiten te kunnen, is keurig kattenbakzindelijk (met kap, geen klepje). Heeft u een rustig thuis zonder kleine kinderen en begrijpt u kattentaal? Kom kennismaken, Tijgertje is er helemaal klaar voor, u bent welkom!