Tijger: ‘ben ik duidelijk?’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 20-04-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Tijger is een knappe rood cyperse kater, gecastreerd, met geboortedatum: 20-04-2008. Zijn reden van komst in het asiel is een beetje bijzonder. Voor we u alles vertellen, bedenk dat gedrag en context vaak samen gaan en dat juist een moment als herplaatsing, hoe verdrietig ook, een positief  moment kan zijn om ander gedrag in te zetten. Ondertussen zit u natuurlijk op het puntje van uw stoel want wat is er nu aan de hand met Tijgertje? Min of meer geregeld werd er geplast tegen wandcontactdozen, met name in de keuken op het aanrecht. Nu kunnen we natuurlijk op zoek naar iemand zonder keuken maar of dat een haalbare optie is? Het zou een goede optie zijn als iemand een gesloten keuken heeft zodat Tijger geen vrije toegang daartoe heeft. Een mogelijke reden voor het gedrag is een hoge frequentie van stroom, iets dat sommige katten kan triggeren om plasgedrag in te zetten omdat ze stress ervaren.

Om medische problemen uit te sluiten is urine opgevangen en bekeken, niets mis mee. Behalve het plasgedrag deed Tijger zijn sanitaire behoeften buiten en stond er ook geen kattenbak meer in huis. Het is heel goed mogelijk dat hij daar nu wel behoefte aan heeft, wel graag een ruime kattenbak en dat dat (deels) de oplossing is. Wij hebben hem leren kennen als een snel geïrriteerde kater; hij komt vriendelijk en gezellig naar je toe, wil ook geaaid worden, is misschien een beetje opdringerig. Eenmaal aan het aaien kan hij plots besluiten dat het niet oké is en een tik uitdelen. Niet onverwacht, hij geeft netjes aan wanneer zijn persoonlijke grens is bereikt. De ervaring leert dat het beter is om die grens ook te respecteren.

Een match met (jonge) kinderen raden we niet aan. Hoewel hij een thuis met kinderen van bijna tienerleeftijd is gewend, ontweken de kinderen de kat. In de open kattenkamer samen met andere katten gaat het redelijk positief, of hij het ook echt leuk vindt? Een leven als single kat is ook prima. Een hond op visite vond Tijger best indrukwekkend, hij liep er met een veilig bochtje omheen. Het is wel een echte buitenstruiner die de voordelen van een kattenluikje nog moet ontdekken. Tot die tijd graag persoonlijk personeel voor deur open, deur dicht, deur open enz.

Gaat u samen voor een frisse toekomst? Kom kennismaken; u bent welkom!