Thijs: ‘ze zeggen dat ik een beetje bijzonder ben’

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 20-08-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

14897-thijs-4Thijs is een prachtige zwarte kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 20-08-2011. Al een poosje liep hij te zwerven, zou er nu echt geen baasje zijn? Hij werd gedeeld op Amivedi en Facebook en nee, niemand reageerde. Toen hij ook nog een vreemde bult bij zijn koppie leek te hebben werd het tijd voor actie. Thijs in een mandje doen bleek niet eenvoudig, dus werd de vangkooi ingezet. Zo kwam deze jongeman in het asiel…

De eerste dagen was hij nog een beetje onder de indruk, niet dat we hem konden aaien maar echt boos was hij ook niet. Na een poosje begon hij alles iets minder spannend te vinden en eigenlijk toch ook weer wel, dat alles resulteerde in boos blazen en ook uithalen. Alleen Anouk, ons toppertje voor dit soort katjes, lukte het om contact te maken. Eenmaal op schoot viel hij zelfs in slaap, wonderbaarlijk.

14897-thijs-2Om Thijs beter te leren kennen en te zien of hij gelukkig gaat worden als huiskat, of dat we hem een groter plezier doen met een leven als buitenkat, is hij een aantal weken in gastopvang geweest. Daar liet hij zich aaien, hoewel hij met mensen die hij minder goed kent duidelijk meer moeite heeft. Er zijn een aantal puntjes om rekening mee te houden: te lang en te veel aaien geeft (te) veel opwinding, te veel opwinding veroorzaakt stress en stress zorgt voor uithalen. Het is de kunst om hem gedoseerd aandacht te geven en te stoppen voordat er irritatie ontstaat. Naar verwachting gaat het in kleine stapjes beter, kost tijd en geduld. Eten is een andere duidelijke stress factor. Als zwerfkat is het altijd afwachten of er morgen ook iets eetbaars te vinden is en Thijs heeft het principe: geef op, kom hier, NU! Kattenvoer of uw boterhammetje, het is hem om het even. Een duidelijk nee en goed gedrag belonen met een voerballetje doen wonderen.

14897-thijs-1Thijs zal bij de eerste ontmoeting zich terughoudend opstellen. Het is een geweldige kat voor de stoere kattenliefhebber. Aangezien hij behoorlijk slim is, moet hij bezig gehouden worden, ook mentaal. Een leven als binnenkat gaat niet zijn toekomst worden, eerst goed wennen en een band opbouwen, daarna mag hij het buiten gaan verkennen. Samen met een poes was geen probleem, of samen met een kater ook een goed idee is durven we niet met zekerheid te zeggen. Minder geschikt voor een omgeving met jonge kinderen.

Nieuwsgierig geworden of u samen the perfect match gaat vormen? Kom kennismaken; u bent welkom! 14897-thijs

Sponsoren