Thijs: rustig kennismaken

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 20-08-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Thijs is een prachtige zwarte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 20-08-2011. In zijn leventje heeft hij al een behoorlijke reis achter de rug. Ooit werd hij met een  vangkooi gevangen, is bij een gastgezin thuis geweest voor socialisatie en daarna geplaatst op een boerderij. Alles leek zonnig maar Thijs dacht er anders over, had veel last van stress en reageerde negatief op zijn nieuwe omgeving. Vervolgens zag hij een kans, nam de sprong en werd niet meer gezien. Totdat hij opdook na bijna 2 jaar(!) in Den Helder waar hij invoegde bij een grote groep katten en een jaar op die manier werd verzorgd. Door verdrietige omstandigheden moesten de katten herplaatst worden en zo is Thijs weer in het asiel. Je zou haast zeggen: de cirkel is rond.

Het is goed mogelijk dat het inderdaad een lieve aanhankelijke kat is als hij eenmaal gewend bij eigen mensen is zoals vermeld in de informatie. In het asiel met telkens wisselende mensen en soms ook verschillende kattenverblijven zien we dat Thijs moeite heeft met alle veranderingen. Hij houdt zich een beetje schuil, zoekt uit zichzelf geen contact en geeft aan dat aaien en knuffels iets te intiem zijn naar zijn mening. Echt het prototype van een kat die tijd nodig heeft en heus wel uit zijn schulp zal kruipen maar waarbij dwang absoluut tegen gaat werken. De gemiddelde kat heeft niets met verplichtingen en bij Thijs is dat nog een stapje meer. Het is wel een feestje om hem zien te genieten van heerlijk in het zonnetje liggen, innig tevreden en relaxt, een plaatje om te zien.

De omgang met andere katten is neutraal, geen warme vriendschap maar ook geen onenigheid. Of hij ook zo positief is met honden? Moeilijk in te schatten. Minder goede match met kleine kindjes, we zijn voor Thijs op zoek naar een volwassen woonomgeving. Keurig zindelijk. Hij zou het op prijs stellen om regelmatig een fris neusje buiten te mogen halen. U zit al op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken; u bent welkom!