Tess: mooi paniekpoesje heeft tijd nodig

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-07-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Tess is een prachtig roodgemarmerd met wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 01-07-2017. Nog maar een jaar oud en toch, de angst voor mensen is zichtbaar. Over haar verleden is niets bekend. Het is mogelijk dat ze te weinig ervaringen heeft gehad met mensen, het kan ook zijn dat ze negatieve ervaringen heeft meegemaakt. In beide gevallen is rust het toverwoord, rust en ontspanning, bij u als eigenaar wel te verstaan, bij Tess is ontspanning nog even niet aanwezig. Niet te veel te snel willen, contact opbouwen gaat in haar tempo.

Bij dingen die moeten gebeuren, zoals in een vervoersmandje naar een dierenarts, raakt ze erg in paniek. Ze kiest dan voor vlucht, niet voor de aanval (tenzij het niet anders kan). Tijdens de castratie bleek ze een bijtwond op haar pootje te hebben, de oorzaak is niet bekend. Hiervoor is ze behandeld met antibiotica, de genezing is voorspoedig.

De omgang met andere katten is geen probleem. Binnenkort gaat ze wennen in de open kattenkamer waar ze vermoedelijk de eerste periode een tikkeltje onzichtbaar zal zijn. Een veilig schuilplekje vanwaar ze wel of niet besluit om een stapje de wijde wereld in te zetten, of het nog even stilletjes aankijkt. De omgang met honden is niet bekend. U begrijpt dat een omgeving met gezellig kleine kindjes een minder goede match is, daarvoor komen we weer even terug op de woorden rust en ontspanning 😉

Keurig kattenbakzindelijk en netjes gezond. Heeft u een warm plekje vrij voor klein paniekje? Kom kennismaken; u bent welkom!