Syra: ‘bij wie mag ik op adem komen?’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-05-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Syra is een prachtig blauw cypers poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-05-2016. Mama met 4 kittens, zo dook ze op in de tuin van de vinder. Kennelijk vond ze het wel een leuk stekje om te wonen. Dat was op zich ook niet  direct een probleem maar ja, kleintjes worden groot, mama kan opnieuw zwanger worden, de kittens ook als je niet tijdig ingrijpt, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met de hulp van deskundige vrijwilligers zijn de katjes gevangen en inmiddels is mama Syra zover dat ze geplaatst kan worden.

Waarschijnlijk heeft ze ooit in het verleden een thuis gekend, al zal dat een poosje geleden zijn. In het contact met mensen is ze onzeker, of moeten we zeggen bang? Als het heel spannend wordt hoor je een grommetje maar ze kiest bij voorkeur voor vlucht, niet voor uithalen. Met een rustige opbouw en het winnen van vertrouwen kun je haar soms aaien. In de open kattenkamer zal dat moeilijker zijn vanwege de vele verstopplekjes. De omgang met andere katten is geen probleem.

U voelt het al aan, bovenstaande tekst betekent dat ze tijd nodig heeft om te wennen en zich vertrouwd en veilig te voelen. Vaak zien we met de tijd de eerste positieve stapjes al in het asiel ontstaan, lekkere hapjes zijn daarbij een prima hulpmiddel. In een liefdevolle, niet al te drukke omgeving thuis gaat het gemiddeld genomen sneller. Syra is keurig zindelijk.

Heeft u een warm hart zonder tijdsdruk? Kom kennismaken; u bent welkom!