Sproet: graag een gelukkige toekomst

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-03-2016
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja/zie info

Bijzonderheden:

Sproet is een schattig katje, cypers, rood en een beetje wit. Het is een poesje, gecastreerd, met geboortedatum: 01-03-2016. Samen met haar zusje Mango in het asiel gekomen. Omdat beide dames geen klik met elkaar hebben, mogen ze apart van elkaar geplaatst worden. Sterker nog, het is wellicht verstandiger als de wegen der zusjes gaan scheiden maar dat wordt wel duidelijk in het verhaal…

Omdat het verhaal voor beide katten gelijk is, hebben we het even voor het gemak over katten in meervoud. Als kitten in huis gekomen, zo af en toe werd een klein plasje in huis gevonden maar het probleem werd duidelijk erger na de verhuizing. De katten hebben een tijdje tussen verschillende huizen in geleefd, in het nieuwe huis waren ook nog 2 andere katten aanwezig en een hond. Hoe dan ook, het ging zo niet langer. Nu is het een feit dat de meeste katten niet zo erg van verandering houden en om dan telkens van huis te moeten wisselen en ook nog de leefruimte te moeten delen met andere dieren, kan een moeilijk punt zijn. Ondanks de verklaring dat de katten gezond zijn, is in het asiel een urinecontrole gedaan en helaas: bingo! Beide katten bleken bloed in de urine te hebben en blaasgruis, de reden voor het plassen is gevonden. Overigens kan heel goed de aanleiding stress door de omstandigheden zijn. Als katten stress ervaren kunnen ze minder goed de kattenbak gaan gebruiken waardoor de urine langer in de blaas blijft zitten en er blaasgruis kan ontstaan.

Het zijn gevoelige katjes, Sproet zet zichzelf niet zo snel op de voorgrond waardoor ze wat angstig overkomt maar neemt u de moeite om een speciaal momentje te maken, dan ziet u hoe leuk en lief ze is en hoe graag ze komt knuffelen, zo schattig. In een nieuwe omgeving zal ze even tijd nodig hebben om te wennen, komt wel goed. Graag een rustig huishouden, niet bij honden. O ja, voor de blaasproblemen is een kuurtje antibiotica gegeven en de verplichting van levenslang blaasgruisdieet (Royal Canin S/O). Ze is gewend om naar buiten te gaan.

Wilt u haar veilige thuishaven zijn? Kom kennismaken; u bent welkom!