Spice: levensgenieter!

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-08-2002
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Spice is een prachtige smoke blauw cyperse kater. Het is een gecastreerde kater, geboortedatum: 01-08-2002. Ondanks zijn leeftijd is de X-factor nog steeds ruimschoots aanwezig. Misschien horen wij u denken: met 15 jaar in het asiel? Soms zit het leven gewoon tegen, het baasje van Spice was door persoonlijke omstandigheden niet meer in staat om voor hem te zorgen.

Vlak voor zijn komst is hij bij de dierenarts keurig geënt, daarbij zijn er enkele medische feitjes boven tafel gekomen. Laten we beginnen met de meest opvallende: Spice’ rechteroog heeft een duidelijk verwijde pupil en is verdacht voor glaucoom. Hiervoor wordt hij behandeld, 2x daags oog druppelen met Trusopt, iets wat hij keurig netjes toestaat. Glaucoom is kort gezegd verhoogde oogboldruk, iets dat schade geeft waardoor het oog blind is maar niet meer pijnlijk. De medicatie mag niet gestopt worden! Ook met een beetje minder zicht weer hij zich prima te redden, katten zijn ware levenskunstenaars.

Gebitstechnisch waren er enkele zorgpuntjes: heel veel tandsteen. Er zijn 2 kiezen getrokken plus de hoektanden onderkaak, de rest is netjes schoongemaakt. Later zijn nog enkele wortels verwijderd die overlast veroorzaakten, eveneens in de onderkaak. Best wel even een dingetje maar hij heeft alles keurig doorstaan, de knapperd. Zijn vachtje is opgepoetst, kammen vindt hij best wel fijn, stilstaan iets minder en strak vasthouden ook liever niet. Spice heeft een wollige vachtje wat een beetje meer onderhoud vraagt dan een gewone korthaar kat.

Vanwege senioren gewrichtjes stelt hij een ruimte kattenbak zeer op prijs en vanzelfsprekend ook een heerlijk warm ligplekje. Naar andere katten heeft hij een superieure houding, Spice vindt eigenlijk dat hij het alleenrecht heeft op uw aandacht, uw warme schoot enz. Een rondje door de tuin zal hij zeker waarderen, verder buiten lopen is niet haalbaar want hoewel hij het zelf niet zal toegeven, zijn reactievermogen en gezichtsvermogen zorgen wel voor beperkingen.

Qua voeding heeft hij nierdieetbrokjes nodig (KD), ook dat is niet vreemd gezien zijn leeftijd. Kortom, Spice is op zoek naar een engeltje waar hij heerlijk mag genieten. Verliefd geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren