Snooky: heeft dubbele bodem?

Ras: Europees korthaar
Geslacht:  Poes
Geboortedatum: 04-08-2010
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren:

Bijzonderheden:

Snooky-21Snooky is een tenger zwart-wit poesje, gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 04-08-2010. Dit katje stelt ons voor raadselen, laten we bij het begin beginnen. Maanden geleden kwam ze als zwervertje in de opvang. Kort na de quarantaineperiode werd ze geplaatst en alles leek zonnig. De eerste week nog een beetje onwennig maar al snel bleek het niet de gezellige schootkat te zijn die de nieuwe eigenaar voor ogen had. Snooky trok zich steeds meer terug en wees ieder contact resoluut van de hand. Terwijl ze in het asiel knus komt knuffelen. Alleen bij veel drukte wordt alles een beetje teveel en zakt haar humeur tot standje koel waarna ze zich terugtrekt tot grote hoogte. Oké, dat kan. Er zijn ook mensen die niet direct een schootkat zoeken en het prima vinden als een kat een eigen mening heeft.

snooky1Een paar weken later werd Snooky opnieuw geplaatst, inclusief het bovenstaande verhaal. Ook hier ging het de eerste weken best goed, totdat… Ja, totdat wat eigenlijk? Ogenschijnlijk zonder aanleiding opnieuw het beeld van kort lontje, geen contact meer willen, duidelijk stressgedrag en zelfs boos reageren als het baasje zich door huis beweegt. Aan beide verhalen van de eigenaren wordt niet getwijfeld, het probleem is dat ze het gedrag niet in het asiel laat zien. We geven het niet op, er moet een warm mandje zijn waar mens en kat gelukkig zijn met elkaar…

Ze kan met soortgenoten overweg, hechte vriendschap is het niet, meer een vorm van acceptatie. Een leven als single kat is geen probleem. Hoe ze omgaat met een hond is niet bekend. Met wat we weten lijkt een plaatsing in een gezin met kinderen geen verstandig plan. Eenmaal gewend wil ze graag de mogelijkheid om naar buiten te gaan, lekker doezelen in het zonnetje, de wind door het poezenvachtje. Over het gebruik van de kattenbak valt niets negatiefs te melden.

U bent geïnteresseerd en wilt graag kennismaken? U bent welkom!

Sponsoren