Sjors: ‘ik ga hier zitten’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-06-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Sjors is een mooie zwart witte kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 01-06-2015. Van zijn voorgeschiedenis is niet zo veel bekend en heel langzaam leren we hem een beetje kennen. Nadruk op langzaam want heel dichtbij mogen we nog niet komen. Contact met mensen is hij duidelijk niet zo heel erg gewend, of heeft hij minder positieve ervaringen mee. De ervaring leert dat het in de loop der tijd zal veranderen, als hij gewend is en leert dat hij in zijn eigen tempo stapjes vooruitgang mag maken (en dat wij mensen best heel aardig zijn).

Naar andere katten is hij sociaal maar laat hij ook een zelfverzekerd kantje zien. Het schuilhuisje wat u op de foto ziet was het vaste ligplekje van kater Robin. Was, in de verleden tijd want nu is Sjors er… Nee er komt geen onenigheid aan te pas, geen agressief gedoe, alleen een doordringende blik is voldoende om Robin in de pootjes te krijgen zodat Sjors op het gedroomde plekje kan gaan liggen. Meesterlijk om te zien.

De omgang met honden is niet bekend, evenmin met kinderen. Vermoedelijk is de keuze voor een gezellig druk gezinsleven minder ideaal en is Sjors beter op zijn plek in een meer volwassen omgeving. Zijn sanitaire gewoonten (lees: kattenbakgebruik) is keurig, niets op aan te merken. Eenmaal gewend wil hij graag de mogelijkheid om buiten te spelen, een leven als binnenkat, daar gaat hij niet gelukkig van worden.

Heeft u een beetje geduld en een hoop liefde voor deze zwart witte kanjer? Kom kennismaken; u bent welkom!