Sil: vriendelijke knuffel

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 31-07-2003
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Sil is een schattig seniorenpoesje, mooi in cypers met rood en wit. Natuurlijk is ze gecastreerd, haar geboortedatum is: 31-07-2003. Jarenlang woonde ze tot volle tevredenheid bij haar baasjes, geen vuiltje aan de lucht. De grote verandering kwam met de komst van een hond, en eigenlijk was dat ook prima de eerste 2 jaar. Het is onduidelijk of er een directe aanleiding was maar de hond begon Sil steeds meer als ongewenst huisgenootje te zien, zo zelfs dat het gevaarlijk begon te worden. Het lukte niet om een oplossing te vinden en de vrede te herstellen, poes koos het hazenpad en kwam nauwelijks meer thuis, echt heel triest. Met pijn in het hart werd gekozen voor afstand.

De slimmerd kan zelf deuren open maken, heel grappig. Gewoon op de deurklink springen, gaat de deur netjes open. Ze vindt het prettig om een rondje buitenom te gaan, is geen kattenluikje gewend. In vroeger jaren stond er ook een kattenbak in huis, later deed ze haar behoeften buiten, ze is keurig zindelijk. Het is verstandig om een kattenbak in huis te hebben voor slecht weer dagen. De voorkeur gaat uit naar een ruim model, als iets ouder katje verlies je toch een beetje je soepelheid.

Andere katten zijn op zich geen probleem, alleen bij zelfverzekerde, nogal aanwezige typjes wordt ze verlegen en kiest ze voor wegvluchten. Het klinkt misschien een beetje discriminerend: rustige kinderen vindt Sil geen bezwaar, alleen heeft u een drukke kinderrijke inloop thuis, dat is niet aan haar besteedt. Qua voeding graag seniorenbrokjes. Komt u kennismaken? U bent welkom!