Siepje: zoekt gesprekspartner

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-01-2007
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Siepje is een gezellig schildpad met wit poesje, gecastreerd en met geboortedatum: 01-01-2007. Jaren geleden in huis gekomen en tot volle tevredenheid altijd samengeleefd met haar baasje. Totdat het leven zo verandert dat je eigenlijk moet erkennen dat je wel heel erg weinig thuis bent en dat terwijl Siepje nu juist zo gesteld is op gezelligheid… dan is het tijd een verdrietige keus te maken in het belang van de kat.

Er zijn 2 bijzonderheden die we zeker niet onvermeld kunnen laten. De 1e is dat Siepje heel letterlijk een gezellige kletskous is. Vraag en antwoord, het is allemaal aanwezig. Dus mocht u aanspraak zoeken? Het 2e is heel belangrijk en heeft alles te maken met haar gezondheid. Siepje is voer allergisch, nou ja, allergisch voor een eiwit. Met verkeerde voeding krijgt ze jeuk en kale plekken, met hypoallergene brokjes gaat het goed. Betekent wel dat ze echt niets anders mag, ook niets extra’s en is ook de reden voor een leven als binnenkat. Er zijn immers altijd wel mensen in de buurt die hun eigen kat(ten) buiten eten geven of het sneu vinden en haar toch iets lekkers geven. Serieus, ook een klein stukje ham of kaas is een no-go. Hard? Ach Siepje is het inmiddels gewend en geen jeuk meer is een groot pluspunt. Het vraagt wel discipline, een aandachtspuntje dus.

Andere katten zijn geen probleem, in het verleden woonde ze samen met soortgenoten, ging altijd goed. Kanttekening is wel het dieetvoer dus alle katten op de hypoallergene brokjes of een plaatsing als single kat. Honden vindt ze eng, dan is ze erg bang. Met kinderen heeft Siepje vooral moeite met de drukte, iets dat natuurlijk wel bij kinderen kan horen. Ze is gewend aan een kattenbak in huis, met deksel, keurig zindelijk. Ook zo netjes is haar gedrag bijvoorbeeld bij de dierenarts, vervoersmandje geen probleem. Denk nu niet dat ze met haar 10 jaar te oud is voor spelen, geef haar een balletje en ze geniet met volle teugen, voetballen/balletje ping-pong!!

Mag Siepje de hoofdrol in uw leven gaan spelen? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren