Shirley: trekt wiebelig haar eigen plan

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 23-02-2010
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Shirley is een prachtig driekleurtje, vanzelfsprekend een poes, keurig gecastreerd. Haar leeftijd is geschat en vastgesteld op: 23-02-2010. Ach wat zag ze er verdrietig uit toen ze werd gevonden, kale plekken bij de rug en langs de zijkanten, echt heel sneu. Hiervoor is ze behandeld met een speciale spray en we kunnen niet anders zeggen, het is prachtig genezen. Een ander opvallend detail is haar wiebelige manier van lopen, wiebly-wobbly om precies te zijn en nee, dat is geen medische term maar zo ziet het er wel uit. Om een zekere diagnose te stellen is een röntgenfoto gemaakt en daaruit bleek een oude breuk bij de staartaanzet, vermoedelijk door een aanvaring met een auto waarbij ze een ruggenmergbeschadiging heeft opgelopen. Niets meer aan te doen, behalve pijnstilling 1x daags. Hoewel Shirley een beetje kieskeurig is met eten, lukt het meestal prima om de medicatie in een beetje zacht te verstoppen.

Ze is al een paar maanden in het asiel. Nu ze stabiel is en het eigenlijk best wel goed gaat in de open kattenkamer, is het de hoogste tijd om een warm mandje voor haar te vinden bij nieuwe lieve baasjes. Shirley is een gezellig katje, zacht miauwend loopt ze voor je voeten en een aaitje wordt gewaardeerd. Toch is het ook een eigengereid katje. Een vriendelijk verzoek om iets opzij te gaan zodat ook één van de andere poezen een beetje aandacht kan halen, wordt toch iets minder positief ontvangen en ook situaties waarbij dwang noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij de dierenarts vergen een beetje handigheid. In de avonduren gaat ze het met beetje zachtvoer braaf haar bench in zodat ze rustig op haar gemakje kan eten. Ze is keurig zindelijk.

Shirley vindt soortgenoten matig interessant, het is wel oké dat ze aanwezig zijn maar van haar hoeft het niet. Geef haar eens ongelijk, Shirley zelf staat garant voor voldoende poezengeluk. Daar hoeft niets meer aan toegevoegd te worden. Gezien haar fysieke voorkomen is een leefruimte met balkon of veilig afgezette achtertuin gewenst. Bent u helemaal klaar voor deze lieve eigenwijze poezendame in uw leven? Kom kennismaken; u bent welkom!