Selina: regeltante in de dop

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 07-08-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Selina is een knap wit cypers poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 07-08-2015. De jonge dame werd gevonden als zwerf en even werd ze verdacht van mogelijk zwanger… Nee, ze had geen kittens in het buikje en de zichtbare tepeltjes waren een aanwijzing dat ze nog niet zo lang geleden wel kittens heeft gehad. Er is niets bekend over de kittens of over de herkomst van dit katje.

Dieren in quarantaine, als de gezondheidsstatus nog niet bekend is, verblijven in een hokjesverblijf. Daar gaf Selina heel duidelijk aan soortgenoten niet leuk te vinden, en dat is voorzichtig verwoord. Nu in de open kattenkamer is er meer ruimte en dus ook een beetje ontspanning, de ergste druk is van de ketel. Maar ze is niet gecharmeerd van andere katten én ze heeft de neiging om zich nogal eisend op te stellen. Selina kan heel bewust de toegang blokkeren bijvoorbeeld als het gaat om een lekker ligplekje of de kattenbak. Niet leuk voor de andere kat(ten), vandaar dat op zoek zijn naar een plaatsing waar ze single kat mag zijn.

De omgang met honden en/of kinderen is niet bekend. Met de urinecontrole werden geen bijzonderheden gevonden, ze mag dus gewone brokjes eten. Keurig wordt de kattenbak gebruikt. Voor mensen is ze vriendelijk in de omgang, ze geniet van een beetje aandacht. Graag zou ze in haar nieuwe leefomgeving zo af en toe een blokje om willen maken, lekker naar buiten, fris luchtje scheppen.

U heeft geen wensen voor meerdere katten in huis? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren